Cazul copilului ucis de câini în Capitală, preluat de Parchetul instanței supreme

Cazul copilului ucis de câini în Capitală, preluat de Parchetul instanței supreme
Publicat: 04/09/2013, 16:13
Actualizat: 23/03/2019, 07:12

Dosarul privind împrejurările în care a murit copilul de patru ani mușcat de câini în zona Parcului Tei din București va fi preluat, de la procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, de cei ai Parchetului instanței supreme, care vor continua ancheta în acest caz.

„Prin rezoluția din data de 4.09.2013, în temeiul dispozițiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedură penală, s-a dispus preluarea cauzei având ca obiect decesul minorului A. I. C. (în vârstă de 4 ani) de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea efectuării urmăririi penale de către procurori din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri, de Parchetul general.

Potrivit sursei citate, motivele ce au stat la baza deciziei de preluare vizează complexitatea cauzei și intensa mediatizare a acestui caz.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că în acest caz vor fi menținute toate actele de cercetare efectuate până în prezent, precum rezultatul necropsiei, procesul verbal de cercetare la fața locului și declarațiile unor martori.

Parchetul Capitalei a anunțat anterior că procurorii bucureșteni vor cerceta împrejurările în care a murit copilul de patru ani mușcat de câini vagabonzi în Capitală, în acest caz fiind constituit un dosar penal, urmând să fie făcute și verificări privind respectarea legislației legate de gestionarea câinilor fără stăpân.

Copilul în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de șase ani, a fost mușcat de un picior, dar a reușit să fugă și să-și anunțe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, a declarat marți, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Național de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de mușcături de câini.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, marți, că va solicita urgentarea dezbaterii proiectului de lege privind câinii fără stăpân, aflată la Comisia pentru administrație și că va discuta cu premierul Victor Ponta legat de acest subiect.

„I-am rugat pe secretarul general și pe liderul grupului PSD în această dimineață să se intereseze să urgentăm dezbaterea. Sper să găsim o soluție. Vorbim despre un copil care are patru ani, fiica mea are șase ani și știu despre ce este vorba. Sunt și eu iubitor de câini, am acasă câini maidanezi și de rasă, este important să facem ceva cu această problemă și deja lucrurile sunt exagerate și cred că noi românii așa suntem, niciodată nu suntem în stare să facem un lucru înainte, îl facem dacă există un eveniment”, a precizat Zgonea, pe holurile Parlamentului.

El a arătat că va discuta în Biroul Permanent și va cere ca până la săptămâna viitoare Comisia pentru administrație a Camerei să-și stabilească cu prioritate dezbaterea proiectului de lege privind câinii fără stăpân.

Valeriu Zgonea a mai spus că nici fostul guvern nu a fost în stare să rezolve această problemă și a precizat că va discuta cu premierul Victor Ponta pentru găsirea unei soluții.

Premierul Victor Ponta a spus, miercuri, la începutul ședinței Guvernului, că problema câinilor fără stăpân este într-adevăr gravă și nu mai poate fi uitată, el precizând că legea pe această temă este în Parlament și speră ca în următoarele zile să se găsească „soluția corectă”.

Președintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Bogdan Ciucă, a declarat, miercuri, că nu Parlamentul este în culpă pentru că nu a emis o lege privind câinii fără stăpân, deoarece există în vigoare o lege care a aprobat OUG 155/2001 și care reglementează inclusiv eutanasierea.

Ciucă a spus că OUG 155/2001 care a fost aprobată prin lege prevede condițiile în care câinii pot fi eutanasiați, în 7 zile de la data în care sunt duși în adăposturi, normele de capturare a câinilor, de sterilizare, de eutanasiere.

„Nu pentru că nu există o lege pe această temă s-a întâmplat acest lucru, ci pentru că, eventual, nu se aplică”, a spus Ciucă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”