Cazul din Caracal | Avocatul lui Gheorghe Dincă rupe tăcerea: Remușcările l-au făcut să recunoască. Se va face reconstituire – VIDEO

Publicat: 28/07/2019, 18:58

Bogdan Alexandru a declarat în fața DIICOT Craiova că suspectul de crimă s-a simțit rău și a fost dus în arestul Poliției, unde primește asistență medicală, audierile urmând să fie reluate la ora 20.00.

Avocatul a spus că Gheorghe Dincă are păreri de rău și șia recunoscut faptele pentră că a cedat din cauza remușcărilor.

Întrebat dacă s-a ridicat problema eventualei existențe a altor victime, avocatul a răspuns că „nu se vorbește despre acest lucru”.

Întrebat, de asemenea, dacă suspectul a spus unde a ascuns rămășițele din corpurile victimelor, Bogdan Alexandru a răspuns „a dat detalii, dar nu pot să vă spunm sunt chestiuni de urmărire penală. (…) S-au dat detalii cu privire la modul de săvârșire a infracțiunilor”.

Totodată, avocatul, întrebat dacă Dincă avea și alte dosare, a spus că a văzut fișa de cazier judiciar a acestuia și cazierul „este curat”.

Avocatul nu a exclus nici eventualitatea ca suspectul să fie supus unei expertize psihiatrice.

De asemenea, după audieri va avea loc și o reconstituire, despre care avocatul susține că este obligatorie.

„Dosarul de trafic de persoane a fost făcut pe cazul Luiza, pe primul caz. Ulterior s-a continuat și s-a făcut caz de trafic de minori și pe cazul Alexandra și așa s-a ajuns la acuzație, făcând o conexare a celor două dosare. Deci discutăm de trafic de persoane numai în cazul acestor două cazuri, nici decum de alte cazuri, nu sunt alte persoane pentru care să fie acuzat”.

Întrebat dacă Dincă și-a ales victimele la întâmplare, avocatul a răspuns afirmativ.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Mediafax, că Gheorghe Dincă a spus anchetatorilor că a ars cadavrele celor două fete pe care le-a sechestrat.

Anchetatorii au căutat, timp de 3 zile, urme în casa și curtea bărbatului. În cenușa dintr-un butoi se aflau mai multe rămășițe umane. Inițial, în declarația din fața anchetatorilor, Dincă a afirmat că a făcut foc pentru a alunga țânțarii.

Bărbatul a recunoscut abia în a treia zi faptele comise, iar duminică seara audierile au fost întrerupte pentru că s-a simțit rău.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o mașină de ocazie. În același mod a dispărut Alexandra Măceșanu (15 ani). Suspectul a fost identificat abia vineri, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-și anunța răpirea.

Tags: