• Publicat:
Știri

Cazul pădurarului găsit mort la Sirețel | Romsilva anunță: Există suspiciuni ca a fost victima unei agresiuni

Cazul pădurarului găsit mort la Sirețel | Romsilva anunță: Există suspiciuni ca a fost victima unei agresiuni
Reprezentanții Romsilva au anunțat vineri după-amiază că în cazul pădurarului care a fost găsit decedat în localitatea ieșeană Sirețel există suspciuni că a fost victima unei agresiuni. În apropierea locului în care a fost găsit acesta, mai mulți copaci erau tăiați și abandonați.

Potrivit unui comunicat al Romsilva, există suspiciuni că pădurarul de la Sirețel, găsit decedat vineri dimineață, ar fi fost victima unei agresiuni.

„Pădurarul R.G., titularul de canton silvic, a fost descoperit decedat la ora 8.15, prezentând contuzii în zona capului și a membrelor, în apropiere fiind identificați patru arbori cu început de tăiere și un altul tăiat și abandonat, existând suspiciuni că a fost victima unei agresiuni”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, pădurarul era angajat al Romsilva din 1999 și avea în pază o suprafață de 538 de hectare.

Potrivit reprezentanților Romsilva, în primele șase luni ale anului, 10 angajați ai companiei au fost victime ale agresiunilor, iar în ultimii 5 ani au fost 168 de cazuri.

„Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva s-au menținut la un nivel înalt în ultimii cinci ani, pe fondul întăririi măsurilor de prevenire și combatere a tăierilor ilegale și preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice”, se arată în comunicat.

Polițiștii din Iași au fost alertați în legătură cu acest caz vineri, prin apel unic de urgență 112, de un bărbat din localitatea ieșeană Sirețel de faptul că la marginea pădurii, într-o mașină este un bărbat decedat.

 

Inchide