Cazul polițiștilor bătuți și sechestrați | Ce ascundeau agresorii în dubă / Unul dintre bărbați, foc direct spre unul dintre oamenii legii

Cazul polițiștilor bătuți și sechestrați | Ce ascundeau agresorii în dubă / Unul dintre bărbați, foc direct spre unul dintre oamenii legii
Publicat: 21/11/2019, 09:16

Miercuri, mai multe persoane au fost audiate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani, după agresiunea din timpul nopții.

Anchetatorii au aflat că printre agresorii celor doi polițiști de la Secția Rurală Prundeni se numără încă doi bărbați, astfel că polițiștii au plecat în căutarea lor.

Potrivit reprezentanților IPJ Vâlcea, cei doi au fost găsiți, câteva ore mai târziu, în trafic, pe o stradă din Slatina. Cei doi au fost ridicați de mascați și au fost duși la audieri.

Bărbații sunt acuzați de ultraj, lipsire de libertate, nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Într-o postare pe Facebook, Sindicatul Europol anunță că cei doi polițiști au fost deposedați de arme, amenințați cu pistolul și sechestrați.

„Noi informații revoltătoare apar în cazul colegilor agresați. Se pare că după ce i-au deposedat de arme și i-au sechestrat într-o curte a imobilului, rromii au îndreptat pistoalele înspre polițiști, iar unul dintre ei ar fi apăsat și trăgaciul, doar ca încărcătorul era gol, polițistul folosind toate cartușele pe parcursul urmăririi!”, se arată în postarea Europol.

Sindicaliștii scriu că așteaptă ca ministrul de Interne să discute despre adevăratele probleme ale polițiștilor: „Poate își dă două palme în oglindă ministrul Vela și începe să discute despre adevăratele probleme ale sistemului, nu despre «rebrenduirea» Poliției Române. Nu de alta, dar până să dăm «frumos» pe sticlă, am vrea să rămânem în viață după fiecare schimb de muncă”, scrie Europol.

Potrivit Poliției Vâlcea, incidentul a avut loc în timpul nopții de marți spre miercuri, pe DN 64, în Călina, când oamenii legii au încercat să oprească o camionetă. Se pare că agresorii transportau mai mulți porci.

Șoferul a refuzat să oprească, iar polițiștii au pornit în urmărirea lui și au tras nouă focuri de armă în plan vertical.

În cele din urmă, camioneta a oprit în fața unei locuințe din satul Călina, iar în timp ce polițiștii au mers spre autoturism au fost agresați de către șofer și alte persoane.

În sprijinul polițiștilor a sosit și un alt echipaj din cadrul Poliției Drăgășani.

Cei doi polițiști agresați au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Mai multe persoane au fost duse la audieri și au fost identificați agresorii.

În timpul scandalului, arma unuia dintre oamenii legii a căzut, însă aceasta a fost recuperată și se află în custodia IPJ Vâlcea, anunță oamenii legii

Cercetările în acest caz continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase