Ce a pățit elevul care a provocat un accident rutier soldat cu mai mulți răniți

Ce a pățit elevul care a provocat un accident rutier soldat cu mai mulți răniți

Judecătoria Huși l-a condamnat pe Răzvan Bordea, cel care, în urmă cu jumătate de an, a fost autorul unui accident soldat cu rănirea a 11 colegi de școală și a dirigintelui lor, la executarea unui stagiu de formare civică de patru săptămâni, pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis a unui autoturism, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit noului Cod Penal, măsura educativă a stagiului de formare civică constă în „obligația minorului de a participa la un program care să-l ajute să înțeleagă consecințele legale și sociale la care se expune în cazul săvârșirii de infracțiuni și pentru a-l responsabiliza cu privire la comportamentul său viitor”.

Organizarea, asigurarea participării și supravegherea lui Răzvan Bordea pe durata cursului de formare civică se vor face sub coordonarea Serviciul de Probațiune de pe lângă Tribunalul Vaslui, fără a afecta programul școlar al elevului.

În seara de 7 iunie, profesorul de istorie Costin Clit și 12 elevi de clasa a X-a de la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși au ajuns la spital cu fracturi, traumatisme și contuzii, în urma unui accident provocat de Răzvan Bordea, care conducea mașina părinților în timp ce adolescenții se întorceau de la un picnic.

Cei 12 elevi, împreună cu dirigintele lor, se întorceau pe jos de pe un câmp din apropierea municipiului Huși, unde petrecuseră în aer liber. În drumul lor spre oraș, elevul în vârstă de 16 ani a observat mașina tatălui său, o Dacia Pick-up, într-o parcelă deținută de părinți, și a decis să își conducă profesorul și colegii până în oraș. La un moment dat, pe un sector de drum care făcea legătura între o suprafață de vie și o stradă din municipiul Huși, adolescentul aflat la volan a lovit cu roata autoturismului o piatră, astfel încât toți cei 11 elevi aflați pe platforma din spate a mașinii au fost aruncați pe jos, iar apoi autoturismul s-a răsturnat.

În urma accidentului, cei 12 elevi și profesorul acestora au fost transportați cu ambulanțele la Spitalului Municipal Huși, cu două excepții toți necesitând spitalizarea.

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Huși au recoltat, în prezența polițiștilor, probe biologice adolescentului de 16 ani aflat la volan în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma analizelor de laborator, medicii legiști au stabilit că elevul avea o alcoolemie de 0,6 la mie.

După ce a fost cercetat de către polițiști și procurori, Răzvan Bordea a fost trimis în judecată, la începutul lunii septembrie, pentru conducere fără permis a unui autovehicul pe drumurile publice.

În ceea ce-l privește pe profesorul care era împreună cu cei 12 elevi, acesta a fost sancționat de conducerea liceului cu diminuarea salariului cu cinci la sută pe șase luni și suspendarea dreptului de a fi diriginte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase