Ce acuzații îi aduc numeroase ONG-uri Ministrului propus Marius Bostan

Ce acuzații îi aduc numeroase ONG-uri Ministrului propus Marius Bostan
Publicat: 16/11/2015, 15:28

ONG-urile citează un articol de pe site-ul Vox Publica, în care se arată că pe numele lui Marius Bostan este înregistrat domeniul pentru site-ul inliniedreapta.ro.

Organizațiile semnatare spun despre acest site că „promovează un discurs al urii profund discriminatoriu”, pe când unul dintre criteriile pe care ar trebui să le îndeplinească membrii viitorului guvern este să nu fi promovat și să nu promoveze un discurs discriminatoriu, bazat pe ură.

„Vă solicităm așadar reanalizarea nominalizării dlui Bostan din propunerea de Guvern iar parlamentarilor le solicităm să ia în considerare aspectele menționate mai sus în cadrul audierilor și să ceară clarificarea legăturilor sale cu platforma În Linie Dreaptă”, mai spun cele 19 ONG-uri.

Marius Bostan nu face parte din echipa publicației online În Linie Dreaptă, însă activitatea și opiniile sale sunt prezentate în articole pe acest site.

ONG-urile care semnează solicitarea de reanalizare a propunerii sale în funcția de ministru al Societății Informaționale sunt: Asociația Română pentru Cultură Educație și Normalitate, Alături de Voi Iași, Asociația Națională a Birourilor de Consiliere pentru Cetățeni – ANBCC, Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki, Academia de Advocacy, ActiveWatch, Agenția de dezvoltare comunitară Împreună, Asociația Funky Citizens, Asociația Romani Criss, Centrul pentru Jurnalism Independent, CeRe : Centrul de Resurse pentru participare publică, Civitas Politics, Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Confederația Caritas România, Fundația Comunitară București, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru o Societate Deschisă, Grupul pentru Democrație Participativă Plenum și Societatea Academică din România.

Marius Raul Bostan, propus ministru pentru Societatea Informațională în Guvernul Cioloș, este administrator la Telekom România, numit din partea Ministerului pentru Societatea Informațională (MSI).

„La Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională îl propun pe domnul Marius-Raul Bostan, cu experiență în sectorul privat în acest domeniu, experiență în telecomunicații și IT, în calitate de membru în Consiliul de Administrație la Romtelecom și acum la Telekom Romania Telecommunications”, a anunțat, duminică Dacian Cioloș.

Marius Raul Bostan este în prezent membru al Consiliului de Administrație la operatorul de telecomunicații Telekom România, numit de Ministerul pentru Societatea Informațională, și senior partner la VMB Partners, firmă care asigură servicii de consultanță în special privind emiterea de obligațiuni.

Bostan este unul dintre foștii lideri ai tinerilor țărăniști. El este membru fondator și vicepreședinte al Fundației „Ioan Bărbuș”, înființată pentru cinstirea memoriei eroilor PNȚ. A fost lider în Liga studenților și președinte al TUNȚ, organizația studențească a PNȚCD.

În prezent ocupă funcția de președinte al Fundației Naționale a Tinerilor Manageri, o organizație non – profit și neguvernamentală înființată în 1997 specializată în consultanță pentru sectoarele public și privat.

El este, de asemenea, membru al Fundației Romanian Business Leaders, care reunește antreprenori și lideri de business din mediul privat.

Bostan a coodonat un proiect denumit Re>patriot, prin care românilor din diaspora li se prezentau oportunitățiile de deschidere a unei afaceri în România.

Este licențiat în matematică și absolvent al cursurilor postuniversitare de management din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. A lucrat pentru implementarea unor programe ale Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID), Băncii Mondiale și ale Comisiei Europene, pentru administrația publică locală. A fost organizator al primei Conferințe Internaționale de Descentralizare Fiscală din România si a urmat cursuri de specializare în Anglia și Italia.

El a colaborat cu experții americani ai Research Triangle Institute în cadrul operațiunilor de emitere de obligațiuni municipale și a lucrat la majoritatea emisiunilor de obligațiuni din România.

Bostan s-a născut pe 18 mai 1970, în comuna Ruginești din judetul Vrancea.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Dezastrul pe care nu l-a prevăzut nimeni la nivel mondial. Anunțul a fost făcut acum:...
Anunț pentru utilizatorii WhatsApp! Ce se întâmplă dacă folosești această combinație
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...