Ce amendă poți încasa dacă nu porți mască de protecție în București. Poliția nu mai iartă pe nimeni!

Ce amendă poți încasa dacă nu porți mască de protecție în București. Poliția nu mai iartă pe nimeni!
Amenzi de peste 1,6 milioane de lei, în doar 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID / Sursa foto: Facebook
Publicat: 20/10/2020, 13:06
Actualizat: 20/10/2020, 13:19

Capitala a intrat în scenariul roșu iar purtarea măștii de protecție, în așa fel încât nasul și gura să fie acoperite, este obligatorie pentru cetățenii care au împlinit vârsta de 5 ani. Cine nu se supune acestei reguli riscă o amendă usturătoare.

În București, rata de infectare a ajuns la 3,19 cazuri la mia de locuitori, motiv pentru care Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență a decis ca începând de marți, ora 00:00, masca de protecție să devină obligatorie inclusiv în spațiile publice deschise.

Cei care nu se supun acestei reguli riscă să primească o sancțiune cuprinsă între 500 și 2.500 lei. Valorile amenzilor au fost stabilite prin Legea 55/2020, privind starea de alertă.

Nu au fost singurele măsuri luate de membrii Consiliului Municipal pentru Situații de Urgență. Astfel, activitatea didactică față în față s-a suspendat în unitățile de învățământ, inclusiv în creșe și universități. De asemenea, pentru următoarele 14 zile s-a decis suspendarea activității în restaurante, cafenele, teatre, cinematografe și săli de jocuri de noroc din Capitală.

Raed Arafat: “Cei care nu poartă mască de protecție reprezintă o amenințare pentru sănătatea celorlalți!”

De la începutul pandemiei de coronavirus, Raed Arafat, șeful DSU, a susținut permanent că purtarea măștii de protecție, mai ales în spațiile închise, ne poate proteja de infectarea cu COVID-19.

Persoana respectivă reprezintă un risc pentru ceilalți și o amenințare asupra sănătății lor, chiar și dacă persoana respectivă nu crede și nu admite acest fapt. Așa cum trebuie să respectăm limita de viteză ca să nu punem viața altora în pericol, chiar dacă ne place viteza, trebuie să respectăm regulile de sănatate publică în perioada unei pandemii chiar dacă ele nu ne convin nouă. Regulile respective au un singur scop și anume protejarea sănătății publice, a sănătății comunității, a celor din jur, inclusiv a celor dragi nouă”, a precizat Raed Arafat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase