Ce amenzi a primit personalul de la Spitalul de Urgență din Brăila, după ce pacienții proaspăt operați au fost plimbați pe holuri, printre vizitatori

Ce amenzi a primit personalul de la Spitalul de Urgență din Brăila, după ce pacienții proaspăt operați au fost plimbați pe holuri, printre vizitatori

Sancțiunile au fost stabilite după ce în presă au apărut imagini cu pacienții transferați de la sala de operație la secția de Terapie Intensivă, plimbați pe holuri, printre vizitatori.

În fotografiile care au fost realizate de un vizitator apar mai mulți pacienți transportați cu targa pe holurile și cu lifturile spitalului. Minstrul Sănătății, Florian Bodog, a trimis la fața locului o echipă de control. În urma verificărilor, au fost stabilite sancțiuni și măsuri de remediere a problemelor depistate.

„Inspecția a fost făcută de inspectorii de la DSP Galați numiți de ministrul Sănătății. S-au dat două sancțiuni și au fost stabilite mai multe măsuri. În primul rând, este vorba despre un termen de șase luni pentru realizarea unui lift exterior care va face legătura între blocul operator și ATI. De asemenea, inspectorii au stabilit un termen pentru obținerea avizelor în vederea modificării de structură a clădirii. Tot inspectorii au stabilit că între blocul operator și ATI trebuie să fie respectate reguli de circulație, astfel încât pacienții să nu se mai intersecteze cu vizitatorii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila a fost amendat cu 1.000 de lei de către inspectorii DSP, iar asistenta care coordonează Serviciul de supraveghere și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale cu 500 de lei.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila, Delia Râșnoveanu, a anunțat că nu va contesta măsurile luate de inspectori, dar vrea să obțină o prelungire a termenului pentru realizarea liftului exterior.

„Nu contest măsurile luate de inspectori. Eu solicit un singur lucru. Să se modifice termenul privitor la realizarea liftului. În șase luni nu avem cum să-l construim, avem nevoie de cel puțin un an. Celelalte măsuri au fost imediat implementate, se circulă cu restricții cu liftul existent”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila, Delia Râșnoveanu.

Managerul spitalului brăilean a spus că proiectul în baza căruia s-a construit noul bloc operator nu a prevăzut o legătură directă cu vechea clădire. De aceea, reprezentanții spitalului le-au cerut autorităților județene să construiască un lift. „Atunci când s-a construit noua clădire nu s-a făcut o legătură directă între secții, nu știu de ce. Noi vrem să facem o legătură directă, am cerut să se construiască un lift doar pentru pacienți, dar totul este la stadiu de proiect”, a precizat Delia Râșnoveanu.

Un vizitator a pozat, la începutul lunii noiembrie, mai mulți pacienți proaspăt operați care erau transportați cu targa pe holurile și cu lifturile spitalului.

Directorul unității medicale, Delia Râșnoveanu, declara atunci, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a aflat din presă despre traseul bolnavilor.

Sala de operație de la Spitalul Județean de Urgență Brăila a fost inaugurată în urmă cu trei luni, fiind vorba despre o clădire nouă dotată cu tehnică modernă. În urma modificărilor, blocul operator a fost mutat la etajul al treilea al Spitalului Județean. Secția de Terapie, în care sunt mutați pacienții după operație, a rămas la parter, astfel încât bolnavii sunt nevoiți să traverseze spații în care se află și vizitatori. Zilnic, la spitalul brăilean sunt operați între șase și opt bolnavi.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Protest în Ungaria. Mii de oameni s-au adunat la un miting organizat de rivalul lui...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Arpad Paszkany, un iepuraș de lux. Ce cadou i-a cumpărat iubitei mai tinere cu 25...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ