Ce au aflat anchetatorii despre nevasta sirianului găsit mort în portbagajul mașinii sale

Ce au aflat anchetatorii despre nevasta sirianului găsit mort în portbagajul mașinii sale
Publicat: 20/08/2015, 19:14
Actualizat: 28/09/2018, 10:39

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, soția sirianul Haj Saleh Moustafa, descoperit la data de 8 aprilie, în Capitală, în portbagajul unei mașini parcate vizavi de Secție 9 Poliție, plănuise, împreună cu amantul ei, să însceneze sinuciderea bărbatului.

Conform documentului citat, Maria Andreea Pătrașcu și amantul ei Alfons Gabriel Arhire au plănuit crima cu aproximativ o săptămână înainte.

„Cu aproximativ o săptămână înaintea comiterii faptei, am avut o discuție cu inculpata Pătrașcu Maria Andreea, în care aceasta s-a plâns că soțul său o teroriza cu ideea de a pleca în Marea Britanie, încercând să îi inducă ideea de a-i duce copilul acolo, iar după aceea mai văd ei ce fac. În acest context, în care Andreea se temea pentru viața ei și de perspectiva pierderii copilului, am stabilit de comun acord să îl omorâm pe soțul său”, a declarat Arhire în fața procurorilor.

Potrivit rechizitoriului, acesta a recunoscut că au existat „diverse scenarii”, însă până la urmă au decis să-i dea lui Haj Saleh Moustafa somnifere.

Cei doi au pregătit din timp și modul în care aveau să scape de cadavru, motiv pentru care au cumpărat de la un hipermarket din cartierul Pantelimon bride din plastic și saci mari de gunoi pentru ambalarea sirianului. În plus, femeia a pregătiti și o pereche de cătușe din metal, pentru eventualitatea în care Haj Saleh Moustafa trebuia imobilizat.

Pentru că somniferele nu puteau fi cumpărate fără rețetă de la medic, Maria Andreaa Pătrașu a luat o cutie de Diazepam de la mama sa, după ce i-a povestit femeii că are probleme cu somnul.

În seara zilei de 13 aprilie, Maria Andreaa Pătrașu i-a pus soțului ei 12 pastile de Diazepam în ceai, după care s-a dus la culcare. „Inculpata a declarat că i-a lăsat victimei cana cu ceai men’ionată anterior, după care a mers la culcare. În jurul orei 2.00, inculpata a revenit în sufragerie, constatând că soțul său dormea profund și sforăia”, se mai arată în rechizitoriu.

Potrivit rechizitoriului, femeia a declarat era convinsă de faptul că cele 12 pastile de somnifer îi vor ucide soțul iar, după ce acesta „va fi găsit mort, totul va părea o sinucidere”, deoarece simțea că Haj Saleh Moustafa „avea probleme cu serviciul și de ordin financiar”.

Pentru că acesta nu a murit, Maria Andreaa Pătrașu și-a dus fiica de acasă după care și-a sunat amantul.

„Imediat Gabriel a intrat în casă s-a dus în dormitor, l-a întors pe soțul meu pe burtă și i-a pus cătușele la mâini, cu mâinile la spate. Soțul meu nu a opus niciun fel de rezistență în acest moment. În acest timp eu am rămas în ușa dormitorului. Imediat Gabriel i-a apăsat fața soțului meu în pernă, încercând să-l sufoce, stând cu genunchii pe spatele soțului meu. În acest moment eu am plecat din dormitor deoarece nu puteam să văd. În acest timp am auzit niște zgomote și icnete ca și cum soțul meu se opunea”, a povestit în fața procurorilor Maria Andreaa Pătrașu.

La rândul său, Alfons Gabriel Arhire a declarat că, după ce sirianul nu a mai respirat, „Andreea a venit cu propunerea să băgăm cadavrul în saci mari de plastic și apoi într-un troler mare pe care îl avea în locuință. Andreea a mers în holul locuinței și a adus din debara un sul de aproximativ 50 cm cu saci din plastic de culoare neagră și un tambur de aproximativ 50 cm lungime cu folie subțire, transparentă, pentru ambalat”.

Apoi, după ce cadavrul a fost înghesuit în troler urcat în portbagajul mașinii victimei, Arhire s-a urcat la volan și a abandonat autoturismul pe Șoseaua Pantelimon. În declarația dată procurorilor, cei doi au menționat și faptul că, inițial, și-au propus să incendieze mașina cu cadavrul în ea, cu ajutorul unor scticle cu diluant, însă, în cele din urmă au renunțat.

Ei au procedat în mod similar și cu actele și telefoanele mobile ale bărbatului, pe care le-au aruncat la canal.

Maria Andreea Pătrașcu și Alfons Gabriel Arhire au fost trimiși în judecată la data de 7 august, aceștia aflăndu-se în arestul Poliției Capitalei.

Soția sirianului Haj Saleh era consilier la Inspecția Muncii. Inspectorul general de stat de la Inspecția Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Andreea Maria Pătrașcu lucrea la Departamentul Relații Internaționale, iar ca angajat nu a creat niciodată probleme.

Arhire, fost director al unei firme de consultanță, specializat în securitate și sănătate în muncă, este absolvent al Facultății de Drept și al Seminarului Teologic Liceal București.

Cadavrul sirianului Haj Saleh Moustafa a fost găsit în 8 aprilie, într-o geantă aflată în portbagajul unei mașini cu număr de Constanța, înscrisă pe numele societății Perla Majestic, care era parcată pe Șoseaua Pantelimon, vizavi de Secția 9 de Poliție.

Polițiștii au deschis portbagajul în care a fost găsit cadavrul său după ce au fost anunțați de niște muncitori care lucrau în zonă și care trebuiau să mute mașina că au simțit un miros puternic.

Bărbatul fusese dat dispărut, de amanta lui, în ianuarie, deși nu se mai știa nimic despre el din 14 decembrie 2014.

Haj Saleh Moustafa, în vârstă de 52 de ani, locuia în București, într-un bloc situat într-un complex rezidențial, însă avea reședința în localitatea constănțeană Năvodari, el deținând două societăți comerciale.

Potrivit reprezentanților societății Perla Majestic, Haj Saleh Moustafa este un fost colaborator al uneia dintre firmele grupului.

Absolvent al Universității Politehnica din București, el locuia în România de aproximativ 20 de ani, era căsătorit și avea un copil de nouă ani.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU e nimeni pe trecere?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
De ce l-a părăsit Simona Florescu pe Ion Dichiseanu: "Eu stiu foarte bine ce s-a...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...