Ce decizie a luat șeful Maternității Ploiești, în urma scandalului privind femeia care a născut în taxi

Ce decizie a luat șeful Maternității Ploiești, în urma scandalului privind femeia care a născut în taxi
Publicat: 03/11/2014, 15:06

Administratorul public al județului Prahova, Fabioara Ionescu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că la sfârșitul săptămânii trecute managerul maternității din Ploiești, Călin Boeru, a depus la Consiliul Județean, care în administrare spitalul, o cerere de încetare a contractului de management, cu acordul ambelor părți.

Fabioara Ionescu a precizat că a primit cererea lui Călin Boeru în cursul zilei de luni și că pentru marți a fost convocat Consiliul de Administrație al spitalului, în cadrul căruia se va discuta demisia managerului și vor fi dezbătute concluziile raportului de control al Ministerului Sănătății, concluzii care nu au fost trimise până luni după-amiază la Consiliul Județean Prahova.

Medicul Călin Boeru era manager al Spitalului de Obstetrică și Ginecologie din anul 2006, timp în care a susținut trei concursuri pentru ocuparea funcției de conducere. Cel mai recent examen l-a susținut în luna iunie a acestui an, când a încheiat un contract de management care era valabil până în anul 2017.

O femeie în vârstă de 37 de ani, care în 15 octombrie a fost dusă la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploiești cu o ambulanță, având o sarcină de 32 de săptămâni, a fost trimisă cu un taxi la un spital din București, femeia spunând că o asistentă a fost cea care i-a chemat taxiul. Pe drum, în dreptul localității Ciolpani, ea a născut un copil care ulterior, la o maternitate din Capitală, a fost declarat mort.

Femeia, care mai are un copil în vârstă de 16 ani, îi consideră responsabili de situația sa pe medicii de la Ploiești, care nu i-au spus care sunt riscurile la care se supune dacă părăsește spitalul. Ea le-a declarat jurnaliștilor că a fost asigurată că nu va naște mai devreme de trei ore și că, dacă s-ar naște la Ploiești, copilul nu ar supraviețui.

Ministerul Sănătății a deschis o anchetă în acest caz, iar sâmbătă ministrul Nicolae Bănicioiu s-a aflat la Maternitatea Ploiești, el declarând că unitatea avea trei linii de gardă funcționale și că un astfel de caz putea fi monitorizat acolo.

Bănicioiu a mai spus că ministerul a făcut recomandarea, în condițiile în care Maternitatea Ploiești este în subordinea Consiliului Județean Prahova, ca pe perioada anchetei cadrele medicale care erau de gardă în momentul respectiv să fie suspendate.

El preciza că, cel mai probabil, la începutul acestei săptămâni vor fi făcute publice concluziile raportului de control.

La rândul său, secretarul de stat Raed Arafat, prezent și el sâmbătă la Maternitatea din Ploiești, a afirmat că se puteau găsit soluții în cazul femeii, spunând că aceasta putea naște la Ploiești, după care se putea face transferul, eventual cu un elicopter, la o unitate medicală din Capitală care ar fi putut asigura nou-născutului îngrijirile de care avea nevoie în condițiile în care ar fi supraviețuit.

Managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești, medicul Călin Boeru, a afirmat, întrebat fiind dacă medicul și asistentele care erau de gardă și care au asistat-o pe femeie mai lucrează în spital, că respectivele cadre medicale nu au fost suspendate din funcție pentru că se așteaptă finalizarea anchetei.

Boeru a afirmat, de asemenea, răspunzând unor întrebări, că nu știe care sunt condițiile în care femeia a plecat din spital, că nu știe dacă telefonul prin care s-a solicitat un taxi a fost dat de cadrele medicale, managerul spunând, totodată, că pe fișa de observație a femeii nu există semnătura acesteia care să arate că i s-a recomandat internarea sau rămânerea în spital, iar ea să fi refuzat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Semnul dumnezeiesc care a apărut în casa nepotului lui Tzancă Uraganu, înainte de a se...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Donald Trump afirmă că Netanyahu ,,a fost criticat pe bună dreptate" pentru atacul din 7...
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se verifică banii românilor! Legea a fost adoptată marți, pe 30 Aprilie
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro