Ce înseamnă expresia pentru care Mădălin Voicu a fost reclamat la CNCD

Ce înseamnă expresia pentru care Mădălin Voicu a fost reclamat la CNCD
Publicat: 07/12/2014, 21:19

În sesizarea înaintată duminică către președintele CNCD Csaba Asztalos, și semnată de Maximillian Marco Katz, director Fondator al MCA ROMANIA (Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului, nr) se precizează că într-un cotidian central a fost publicat un articol cu următorul titlu: Mădălin Voicu, atac la FMI: „Eu înțeleg că finanțele mondiale sunt conduse de anumiți perciunați, dar vreau să știu care e avantajul meu ca țară”.

Reprezentantul MCA precizează că „expresia „perciunați”este una dintre expresiile utilizate de antisemiți atunci când fac referiri la evrei.”Noi nu avem nici un motiv să credem că domnul Mădălin Voicu a folosit expresia „perciunați”în mod nevinovat și altfel decât conform uzului ei tradițional, explicat mai sus”, arată acesta.

El continuă: ” În acest context vă transmitem, prin acest mesaj deschis, repulsia și revolta noastră față de astfel de manifestări antisemite care incită opinia publică și care alimentează ideiile preconcepute despre evrei. În România secolului XXI numai persoane cu o totală lipsă de cultură, lipsă de respect de sine și lipsă de respect față de societatea în care trăiesc pot să exprime astfel de opinii rasiste care denotă ignoranță”.

MCA solicită președintelui CNCD să considere mesajul lor „ca o sesizare pe care o înaintează acestei instituții, împotriva lui Mădălin Voicu”.

Maximillian Marco Katz, a transmis, deasemenea, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îi cere să își exprime poziția pe acest subiect.

„În ultima perioadă am sesizat libertatea cu care unii membri ai Partidului Social Democrat, lideri, emit opinii și afișează comportamente care, din punctul nostru de vedere, amplifică sentimental conform căruia exprimarea opiniilor negaționiste, rasiste și anti-Semite este legitimă și pe deplin tolerată”, se precizează în scrisoarea deschisă semnată de directorul Fondator al MCA ROMÂNIA ( Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului, nr).

Acesta consideră că „liderii partidelor politice care participă la conducerea României au datoria să se îngrijească de educația membrilor partidelor pe care le conduc , astfel încât aceștia să trateze cu respect și cu responsabilitate subiecte precum minoritățile, Holocaustul, Holocaustul din România, antisemitismul și rasismul”.

„Conducătorii partidelor politice care tratează cu indiferență „derapajele” comise pe aceste teme devin complici la perpetuarea fenomenelor antisemite. Devine din ce în ce mai clar că în ciuda declarațiilor politice emise, cu consistență, de oficiali românii, pe arena internațională, lipsa educației adecvate, pe temele menționate mai sus, se face simțită din ce în ce mai mult”, a spus reprezentantul MCA.

Maximilian Marco Katz solicită Guvernului României să se îngrijească de adoptarea Legii 107/2006 în forma ei modificată. „De asemenea vă solicităm să ne comunicați pozitia dumneavoastră față de modul de exprimare antisemit al domnului Mădalin Voicu, membru PSD”, îi cere acesta premierului Victor Ponta.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Pescobar a fugit din România! Unde a plecat Paul Nicolau, după ce ANPC i-a închis...
FOTO. Imagini incendiare cu actrița care l-a refuzat pe fotbalist! Cum arată femeia
Masacru într-un oraș italian. Un inginer și-a măcelărit familia și a lăsat bilete în care...
Cum face amor, la 85 de ani, Jane Fonda: 'Îmi pun picioarele după...'
Cum va fi vremea în iarna 2023-2024 în România. El Nino aduce ninsori consistente, iar...
Ce faci dacă ești în străinătate și îți expiră ITP-ul? Puțini români știu acest lucru
UPDATE/FOTO/VIDEO - O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a...
Cine este amanta lui Călin Donca „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția”...
Două mașini de Poliție sunt implicate într-un accident rutier. Una a ajuns în șanț
Biden, despre blocajul guvernamental care ar putea arunca America în haos: ,,mingea este la republicanii...
IREAL! Notă de plată de 2.612 ron la restaurantul Taverna Racilor al lui Pescobar. Doar...
SECRETUL diamantelor! Cum știi că ce ai cumpărat NU ESTE doar un FALS?
GAME OVER, HALEP! A venit și suspendarea numărul 2. Câți ani a primit acum
O nouă eliminare în echipa lui Chef Sorin Bontea. Mirela Chiroabă pleacă de la Chefi...
Nota de plată uriașă a unei cliente la Taverna Racilor. Numai o apă costă 25...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: Ai iubit-o mult? Bulă: Sigur, dormeam la altele ca să...
Arsenie Boca a Știut a Dezvăluit și Exact Înainte să Moară: ‘Cum Să Scaapi de...