Ce le-a transmis Traian Băsescu maghiarilor din Harghita și Covasna pentru că au stat acasă la referendum

Ce le-a transmis Traian Băsescu maghiarilor din Harghita și Covasna pentru că au stat acasă la referendum
Publicat: 17/08/2012, 20:27
Actualizat: 05/07/2013, 16:34

Aflat într-o vizită privată în Harghita și Covasna, președintele suspendat Traian Băsescu a declarat că nu poate decât să le mulțumească maghiarilor că nu au ieșit la vot la referendum, evitând, totodată, să facă vreun comentariu referitor la anchetele procurorilor în urma votului din 29 iulie.

„Nu am venit să transmit un mesaj, dar nu pot să nu observ reacția ungurimii față de referendum și nu am decât să le mulțumesc că au înțeles bine și modul ilegal în care a fost decapitată conducerea statului și că nu pot fi atrași în jocuri politicianiste, precum și nevoia de stabilitate în această perioadă”, a spus Băsescu, întrebat dacă a venit să le transmită un mesaj maghiarilor care nu au ieșit la vot.

Întrebat de reporterul Gândul cum califică modul în care procurorii instrumenetază anchetele, în mai multe județe ale țării, referitoare la referendum, președintele a evitat să răspundă sub pretext că „până acum se spunea că din garaj conduc activitățile acestea, acum o să se spună că din Covasna”.

Băsescu a mai declarat că nu are programată nici o întâlnire în zilele următoare cu președintele UDMR Kelemen Hunor, cel care se va afla sâmbătă la Covasna pentru a inaugura drumul dintre Covasna și Târgul Secuiesc.

Președintele suspendat, alături de soția sa, a sosit, joi seară, în jurul orei 19.00, în stațiunea Covasna fiind cazat nu la vila de protocol, cum s-a întâmplat până acum, ci la Hotelul Clermont, aflat la circa 500 de metri distanță. El a rezervat un apartament care costă 625 de lei pe noapte și este păzit de cel puțin zece SPP-iști. Potrivit unor surse din cadrul hotelului, Traian și Maria Băsescu au dorit să-și petreacă și week-end-ul trecut la Covasna, dar rezervarea a fost anulată.

Președintele suspendat Traian Băsescu și-a petrecut prima parte a zilei de vineri în hotel, după care a plecat în Harghita pentru a vizita, împreună că soția sa, rezervația naturală Lacul Sfânta Ana și apoi Băile Balvanyos.

Kerezsi Laszlo, custodele rezervației naturale Lacul Sfânta Ana -Tinovul Mohoș, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a aflat de vizita președintelui suspendat Traian Băsescu în momentul în care acesta a intrat în rezervație, la volanul unei Dacii Logan.

„Am fost anunțat de băieții pe care îi am în toată rezervația că se îndreaptă către noi și atunci am mers să îl întâmpin”, a declarat Kerezsi.

El a susținut că Traian Băsescu și-a plătit biletul de vizitare a rezervației cu mașina, în valoare de 20 de lei, după care s-a îndreptat către Lacul Sfânta Ana.

„Nu a stat mult, a venit în jurul orei 13.30 și a plecat în jurul orei 14.00. S-a plimbat în jurul lacului, împreună cu soția sa”, a spus Kerezsi.

Precedenta vizită privată a lui Traian Băsescu în județul Covasna a avut loc în luna aprilie 2011. Atunci, Băsescu a fost cazat la vila de protocol din stațiunea Covasna.

În decembrie 2010, Traian Băsescu a participat, în stațiunea Covasna, la cel de-al treilea Congres al Mișcării Creștin-Democrate Maghiare din România – platformă a UDMR, el spunând atunci că prezența sa este o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare.

În februarie 2009, șeful statului a vizitat de mai multe ori județul Covasna, el întâlnindu-se, la vila de protocol din stațiunea Covasna, cu primarii și președinții de consilii județene din Covasna și Harghita, și participând la Festivalul Internațional de Pomana Porcului din stațiunea Balvanyos.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului