Ce loc ocupă Tarom în topul celor mai bune companii aeriene în 2019

Ce loc ocupă Tarom în topul celor mai bune companii aeriene în 2019
Publicat: 09/05/2019, 11:00

Potrivit clasamentului AirHelp, organizație care se ocupă de drepturile pasagerilor companiilor aeriene, Tarom se situează pe poziția a 55-a (față de 49 în 2018) din 72 de operatori la nivel internațional. Compania aeriană a obținut 8 pentru calitatea serviciilor (fiind printre primele clasate din acest punct de vedere), 7,3 pentru punctualitate și doar 3,9 pentru procesarea cererilor de despăgubire solicitate de către pasageri (la acest capitol fiind printre companiile aeriene cu cel mai mic scor).

Cele mai bune companii aeriene din România, după numărul total de decolări efectuate în România, sunt Austrian Airlines, cu un punctaj de 7,9, urmată de Turkish Airlines și LOT Polish Airlines, fiecare cu un punctaj de 7,6.

În timp ce primii cinci operatori aerieni au înregistrat rezultate bune la capitolul servicii pentru pasageri, precum gestionarea reclamațiilor și punctualitatea, mai multe dintre companiile aeriene cu cele mai scăzute ratinguri, printre care Ryanair, Korean Air, EasyJet și Thomas Cook Airlines, au „excelat” în ultimul an în a-și dezamagi pasagerii, comentează organziația. De exemplu, personalul companiei Ryanair a intrat în grevă cauzând întârzieri sau anulări ale zborurilor, ulterior firma refuzând să plătească compensațiile legale datorate pasagerilor, conform directivei europene în vigoare. De aici și clasări slabe în AirHelp Score.

„AirHelp Score 2019 demonstrează că punctualitatea și rapiditatea în rezolvarea reclamațiilor pasagerilor este în strânsă legătură cu gradul sporit de satisfacție al acestora. Trebuie să ținem cont de faptul că astăzi avem un nou tip de călător: mai educat, din ce în ce mai conștient de nevoile și drepturile sale și mult mai capabil să aleagă între oferte nenumăraților transportatori aerieni. Această înseamnă că și acei operatori care nu își pot menține punctualitatea au șansa de a-și păstra pasagerii oferind servicii bune după zbor. Studiul nostru arată că, în această piață extrem de competitivă, companiile aeriene care pun pasagerii pe primul loc câștigă încrederea acestora”, a declarat Henrik Zillmer, directorul companiei și co-fondatorul AirHelp.

Dintre cele 132 de aeroporturi analizate, pasagerii au beneficiat de cea mai bună experiență în Aeroportul Internațional Hamad, Aeroportul Internațional Tokyo-Haneda și Aeroportul Internațional Atena. Acestea s-au clasat pe primele locuri încă de la primul AirHelp Score. Aeroportul Eindhoven, Aeroportul Internațional Kuwait și Aeroportul Portela din Lisabona s-au plasat pe ultimele 3 locuri în acest an. Toate au fost evaluate pe baza punctualității (60%), a calității serviciilor oferite (20%), respectiv opțiunilor de masă și de cumpărături (20%).

Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni, principalul aeroport al României, a fost clasat pe locul 129 din 132 (față de 116 din 141 în 2018). Otopeni a obținut 6 puncte la punctualitate, 6,1 la calitatea serviciilor și 6 punte la calitatea serviciilor de vânzare cu amănuntul, scorul total fiind de 6,03.

Pentru a crea acest raport, AirHelp a folosit baza proprie de date statistice despre zboruri, opiniile a zeci de mii de clienți, dar și experiența câștigată în obținerea compensațiilor datorate pasagerilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie pentru utilizatorii TikTok din ROMÂNIA. Să facă asta este INTERZIS prin lege
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron