Ce nu s-a văzut la televizor în timpul lansării cărții lui Klaus Iohannis. Cine a intrat peste rând să ia autograf. GALERIE FOTO

Publicat: 23/05/2015, 21:44
Actualizat: 24/05/2015, 08:53

Cu toate că lansarea cărții Primul Pas era programată sâmbătă la ora 15.00, cu o oră mai devreme susținătorii lui Klaus Iohannnis se puseseră la rând la standul Editurii Curtea Veche. Petra Rizea din Tulcea este printre primii oameni care vrea autograf. Pentru ea, cartea Primul Pas este de fapt istorie, iar președintele Iohannis este ceea ce aștepta. „Este un om care mă reprezintă, un om calm, noi nu suntem obișnuiți cu asta, pentru că eram obișnuiți cu cearta”, a spus Petra Rizea.

Între timp, coada se întinsese până la ieșirea din Pavilionul C4. La capătul cozii o doamnă avea câteva volume din Primul Pas, dar și un exemplar din Pas cu Pas. Spune că vrea autograf și pentru primul volum. „Sunt sigură că domnul președinte va ajunge la timp. Până acum nu m-a dezamăgit deloc”, spune Liana Schnold.

„Nici pe mine”, intră în vorbă vecina de rând, care spune că e convinsă că Iohannis n-o va dezamăgi nici de acum încolo. „Îl susțin și îl iubesc”, afirmă Cristina Costescu din București.

Între timp, la standul Editurii Curtea Veche, încep pregătirile pentru lansare. Șefa serviciului de protocol de la Palatul Cotroceni arată locul unde ar trebui să stea masa pentru autografe. Oamenii de la firma de pază și protecție încep să-i aranjeze pe oamenii care stau la coadă.

Mai sunt cinci minute până la ora 15. „Mergi afară că vine”, vorbește prin cască unul dintre oamenii de la SPP. Președintele e așteptat în spatele paviolionului C2, într-o zonă un pic ferită de văzul lumii. Afară, ies și câțiva părinți cu căruciorele. Sunt curioși să-l vadă pe președinte.

Primul apare consilierul prezidențial Dan Mihalache. La două minute apare și mașina președintelui. Carmen Iohannis coboară prima din mașină. Însoțiți de jurnaliști, președintele și soția sa ajung cu greu până la standul editurii.

Locul de lansare este însă pus în fața camerelor de luat vederi și cu spatele la oamenii care așteaptă la coadă pentru autografe.

„Vă mulțumesc dumneavostră care ați considerat că într-o după amiază frumoasă de sâmbătă vreți să fiți aici și nu undeva la iarbă verde sau la o plimbare cu prietenii”, începe președintele discursul în fața presei.

„Campania electorală a fost o perioadă complicată, intensă, dificilă, energizantă, paralizantă. Și totuși, cred că pentru cei care au fost cât de cât conectați la ea a fost o perioadă interesantă. Pentru a nu uita cum a fost această campanie electorală am vrut să scriu, am vrut pe de altă parte să nu se piardă ceea ce am trăit în această campanie electorală. Din acest motiv am vrut destul de repede după acea campanie electorală să rețin în scris ideile”, a spus Iohannis, precizând că uneori memoria ne joacă feste.

„Această campanie electorală nu a fost o experiență plăcută, asta nu înseamnă că nu a fost extrem de intensă, nu înseamnă că nu a avut extrem de multă energie”, a mai spus Iohannis.

După ce a repetat de trei ori că perioada electorală a avut o energie deosebită, Iohannis a rememorat votul din cel de-al doilea tur de scrutin. „A fost incredibil, nu a fost prevăzut de nimeni și mi-a adus mie peste 6 milioane de voturi. Acestor peste 6 milioane de români care m-au votat le-am dedicat cartea”, spune Klaus Iohannis, care este aplaudat câteva zeci de secunde de cei aflați în apropiere.

Pentru că unii dintre vizitatori nu-l văd pe președinte ei vor să vină în față. Nu sunt lăsați însă de bodigarzii care sunt puși să facă ordine. „Dar vreau să fac o poză, de unde să-l văd?”, strigă una dintre doamnele care a încercat să se strecoare pe lângă camerele de luat vederi.

Klaus Iohannis își continuă discursul și spune că îi mulțumește soției lui pentru sprijinul din campania electorală, insistând că ea a ținut expres să fie alături de el.

După 13 minute, discursul se termină și este adusă masa pentru autografe. Primul care ia autograf este cafegiul Gheorghe Florescu. Coada merge repede, fiecare carte fiind deschisă atunci când ajunge la semnat. Carmen Iohannis stă alături de președinte și zâmbește larg tuturor celor care trec prin fața ei. „Mă bucur să vă văd”, îi spune unul dintre cei care tocmai luaseră autograf, moment în care soția președintelui se ridică în picioare.

În timp ce unii dintre oameni stau la coadă, în față ajunge Alessandra Stoicescu, vedeta de televiziune, care le cere voie bodiguarzilor să ia autograf peste rând. „E de la televiziune, ea trebuie să fie aici”, le spune unul dintre paznici celorlați oameni de la coadă.

Ultimul la rând e e domnul Emanuel Ionescu care și-a cumpărat ambele cărți. Va ajunge la autograf mult mai repede decât își închipuia. După o oră coada aproape că se terminase. „Deocamdată mie îmi place. Mă aștept să facă multe. Să-i marginalizeze în primul rând pe comuniștii din PSD, atâta timp cât n-o să scăpăm de ei n-o să fie bine”, spune domnul Ionescu.

La ora 16. 15 președintele semnează ultima carte. Le mulțumește celor de la editură și pornește spre mașină. Pe drumul printre rafturile cu cărți e oprit de Adrian Cioroianu, care cu toate că a stat în imediata apropiere a președintelui nu a apucat să ia autograf, dar ar vrea totuși unul.

Reprezentanții editurii spun că au vândut sub o mie de cărți de această dată. „Dar e altă situație, acum e altceva”, conchide Irene Arsene, directoarea de la Curtea Veche.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
Soția unui artist din România, probleme mari de sănătate! A făcut anunțul șoc: „Femeile care...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu: Ajunsese să cântărească 35 de kilograme și...
Modul înfiorător în care cetățeanul turc i-ar fi luat viața Mirelei. Avocatul bărbatului în vârstă...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Anamaria Ferentz, surprinsă de cum arată Bucureștiul, după zece ani de când nu l-a mai...
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
Cum se implică Robert Drilea în creșterea copiilor Deei Maxer: "Mă surprinde cu toate lucrurile...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Alexander Fleming, inventatorul penicilinei. „Penicilina a zăcut pe un raft timp de zece ani, în...