Ce pedeapsă a primit asistenta acuzată că i-ar fi rupt mâna unei bătrâne de la un centru de îngrijiri

Ce pedeapsă a primit asistenta acuzată că i-ar fi rupt mâna unei bătrâne de la un centru de îngrijiri
Publicat: 07/03/2013, 17:31
Actualizat: 31/01/2019, 21:21

Asistenta acuzată că, în luna ianuarie, i-ar fi rupt mâna unei bătrâne de la Centrul de Îngrijiri Adulți „Complexul Sfânta Maria” din Craiova pentru că pacienta ar fi refuzat să își ia medicamentele a fost dată afară, după ce DGASPC Dolj a finalizat ancheta disciplinară în cazul acesteia.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Dolj, în subordinea căreia se află centrul de îngrijiri adulți, au finalizat ancheta disciplinară în cazul asistentei Andreea Dămureanu întrucât nu a respectat regulamentul de ordine interioară.

„În urma anchetei s-a decis desfacerea contractului de muncă pentru asistenta care a fost implicată în incident”, a declarat Florin Stancu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj.

Conducerea Centrului de Îngrijiri Adulți „Complexul Sfânta Maria” din Craiova a declanșat o anchetă internă după ce o infirmieră din cadrul instituției și-a reclamat, în luna ianuarie, o colegă că ar fi bătut o bătrână de 70 de ani și i-ar fi rupt mâna pentru că a refuzat să își ia medicamentele.

De asemenea, Poliția și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Dolj au declanșat anchete în acest caz.

Ulterior, polițiștii Secției 5 din Craiova și-au declinat competența în acest dosar către Parchetul Judecătoriei Craiova, pe numele asistentei fiind înregistrat un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Institutul de Medicină Legală Craiova a făcut o expertiză medico-legală, iar rezultatul acesteia a indicat că bătrâna a avut o fractură la mâna stângă și a avut nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale.

Potrivit rezultatului expertizei medicale, femeia a suferit o „fractură spiroidală medie fără deplasare”.