Ce pedeapsă au primit trei tineri din Prahova, care anul trecut au violat o colegă de liceu

Ce pedeapsă au primit trei tineri din Prahova, care anul trecut au violat o colegă de liceu
Publicat: 20/10/2015, 11:07

Judecătorii Curții de Apel Ploiești au admis, marți, apelul făcut de procurorii de la Parchetul Judecătoriei Vălenii de Munte, dar și de victimă, după ce tinerii fuseseră condamnați pe fond la pedepse constând în „măsura educativă a asistării zilnice”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, George Fabian Brujbeanu și Andrei Răzvan Radu, care fuseseră condamnați la „măsura educativă a asistării zilnice” pe o perioadă de șase luni, au primit pedepse de trei ani și șase luni de internare într-un centru de detenție.

Cel de-al treilea tânăr, Dumitru Adrian Ion, care inițial primise o pedeapsă de patru luni de supraveghere zilnică, a fost condamnat la măsura educativă a internării într-un centru educativ pentru o perioadă de doi ani.

Prin sentința dată de Curtea de Apel Ploiești, din pedepsele celor trei a fost dedusă perioada reținerii în cazul lui Dumitru Adrian Ion și a reținerii, arestării preventive și arestului la domiciliu, cuprinsă între 13 noiembrie 2014 și 8 iunie 2015, în cazul lui George Fabian Brujbeanu și a lui Andrei Răzvan Radu.

De asemenea, judecătorii au majorat suma pe care cei trei trebuie să o plătească victimei drept despăgubiri civile pentru daune morale.

Astfel, în condițiile în care inițial Judecătoria Vălenii de Munte stabilise că tinerii trebuie să-i dea fetei 25.000 de lei, Curtea de Apel Ploiești a majorat valoarea daunelor morale la 90.000 de lei, fiecare dintre violatori trebuind să plătească 30.000 de lei victimei.

Potrivit sentinței, în condițiile în care cei trei sunt minori ei trebuie să achite sumele respective în solidar cu părinții lor, care sunt părți responsabile civilmente în dosar.

Totodată, judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești au luat act de faptul că George Fabian Brujbeanu a renunțat la apelul pe care l-a formulat la sentința instanței de fond.

Potrivit unor surse apropiate familiei tinerei violate, fata, care la momentul violului era colegă de liceu cu cei trei agresori, a renunțat anul acesta la școală, în condițiile în care în urma sentinței instanței de fond cei trei au fost lăsați liberi, iar ea ar fi fost obligată să meargă la ore și să se întâlnească zilnic cu aceștia.

Cei trei tineri, Fabian George Brujbeanu, în vârstă de 17 ani, Andrei Răzvan Radu, tot de 17 ani, și Dumitru Adrian Ion, în vârstă de 15 ani, elevi la Liceul Tehnologic „Romeo Constantinescu” din orașul Vălenii de Munte, au fost trimiși în judecată în luna decembrie a anului trecut, fiind acuzați că au violat o adolescentă, colegă de liceu cu ei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului Judecătoriei Vălenii de Munte, în 12 noiembrie 2014, cei trei au violat-o timp de trei ore și jumătate pe colega lor de liceu. Inițial, Fabian Brujbeanu a făcut rost de numărul de telefon al fetei, cei doi schimbând câteva mesaje în care băiatul și-a ascuns identitatea, iar în 12 noiembrie 2014 a invitat-o pe fată să se întâlnească cu el în apropierea autogării din Vălenii de Munte.

„În timpul în care coresponda cu victima prin mesaje, Brujbeanu Fabian le-a spus coinculpaților că persoana vătămată a mai întreținut raporturi sexuale cu alți băieți și le-a dat de înțeles că toți trei ar putea avea raporturi sexuale cu ea”, se arăta în rechizitoriu.

După ce fata s-a întâlnit cu Brujbeanu și a constatat că băiatul cu care corespondase prin mesaje telefonice este coleg de școală dintr-un an mai mare, cei doi au plecat la o plimbare, în urma insistențelor băiatului, mai scria în rechizitoriu.

„Au mers împreună, până au ajuns într-un loc izolat, lângă albia râului Teleajen. Când au ajuns și inculpații Radu Andrei și Ion Adrian, inculpatul Brujbeanu Fabian s-a prefăcut că nu știe ce caută ei acolo. Presimțind intențiile celor trei, persoana vătămată a vrut să plece, însă inculpatul Brujbeanu Fabian a luat-o în brațe, rugând-o să rămână. (Victima – n.r.) l-a refuzat încă o dată, moment în care inculpatul Brujbeanu Fabian a scos un briceag, l-a deschis și i l-a pus victimei la gât, amenințând-o că dacă nu rămâne o va omorî”, se arăta în rechizitoriu.

Procurorii au ajuns la această concluzie chiar în urma declarației celui mai tânăr dintre inculpați, Dumitru Adrian Ion, care a recunoscut fapta.

În timpul violului, unul dintre băieți a filmat actele sexuale, anchetatorii găsind înregistrări explicite în telefonul acestuia. Mai mult, cel care a pus la cale violul a chemat și un al patrulea bărbat, însă acesta nu a venit, susțin procurorii.

„În timp ce Radu Andrei o ținea de picioare, iar Brujbeanu Fabian avea cuțitul la gâtul acesteia, victima a fost forțată să întrețină un act sexual oral cu inculpatul Brujbeanu Fabian. În timpul actului sexual, inculpatul Brujbeanu Fabian și-a scos telefonul mobil și a început să vorbească la telefon cu o altă persoană, chemând-o și pe aceasta să vină și să întrețină raporturi sexuale cu victima”, se mai arăta în rechizitoriu.

Procurorii au stabilit că cei trei au violat-o pe fată trei ore și jumătate. După lăsarea întunericului, au lăsat-o să plece, Brujbeanu cerându-i să meargă înainte, să nu fie văzuți împreună. Ajunsă în autogară, fata s-a întâlnit cu prietenul ei, căruia i-a povestit ce i s-a întâmplat.

În aceeași zi, tânăra a reclamat violul și a obținut certificat medico-legal care atestă că avea leziuni traumatice pe trunchi, gât și membre, iar potrivit procurorilor concluziile certificatului medico-legal se coroborează cu declarațiile victimei, care a povestit cum i-au imobilizat capul și gâtul pentru a o viola și cum au presat-o pe trunchi cu genunchii, pentru a o imobiliza.

Doi din cei trei agresori au fost inițial arestați preventiv, însă au fost eliberați după două luni și jumătate, în 3 februarie 2015, printr-o decizie a Judecătoriei Vălenii de Munte, care a înlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu. Pe parcursul cercetării penale, cei doi adolescenți de 17 ani au susținut că tânăra a consimțit să aibă relații sexuale cu ei, negând orice formă de constrângere asupra sa.

În schimb, colegul lor a recunoscut faptele și le-a declarat procurorilor că în momentul în care fata nu voia să întrețină acte sexuale era amenințată cu briceagul spunându-i-se: „Vezi dacă taie, că așa taie și gâtul”.

În 8 iunie, după o jumătate de an de proces, Judecătoria Vălenii de Munte i-a condamnat pe cei trei pentru viol.

Conform sentinței publicate pe portalul instanțelor de judecată, cei doi tineri de 17 ani au fost pedepsiți cu „măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de șase luni”, în timp ce colegul lor mai mic a primit aceeași pedeapsă, dar pe o durată de patru luni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului