Ce propunere de job îi face Dragomir lui Gigi Becali

Ce propunere de job îi face Dragomir lui Gigi Becali
Publicat: 31/10/2013, 12:59
Actualizat: 28/07/2014, 17:43

Președintele LPF, Dumitru Dragomir, a anunțat, joi, că intenționează să facă o cerere prin care să îl poată angaja pe Gigi Becali, aflat în prezent la Penitenciarul Poarta Albă unde execută o pedeapsă de 3 ani și 6 luni, pe post de grădinar la instituția pe care o conduce.

Dragomir a explicat că finanțatorul FC Steaua ar veni dimineața să muncească la sediul LPF, iar seara s-ar putea întoarce la penitenciar.

„Aceastră treabă nu este un bluf, eu de mult mă interesez prin avocați. Niciun avocat al lui Gigi Becali nu a spus asta, dar eu o spun pentru că am avut un prieten, Dulugeac, cel cu hergheliile (n.r. – Ion Dulugeac), el a fost arestat și după câteva luni i-au dat voie să muncească în afară. Se ducea și muncea la un particular, iar particularul plătea la penitenciar, totul legal din toate punctele de vedere. Și atunci, mintea mea m-a dus, pentru că Liga Profesionistă de Fotbal are nevoie aici de un post de grădinar, dacă regimul penitenciarelor dorește să fie muncă brută. Dacă îi dă voie să ajute Liga pentru multitudinea de probleme (n.r. – de fotbal) care sunt aici la Ligă, atunci Gigi, care a învățat foarte multe, ar ajuta Liga din toate punctele de vedere, mai ales pe Steaua. Și atunci el ar lucra de dimineața până seara la Ligă, iar seara se duce la penitenciar, conform legii”, a spus președintele LPF, într-o conferință de presă.

Dumitru Dragomir susține că Gigi Becali nu este vinovat nici în cazul schimbului de terenuri cu MApN, având în vedere că tranzacția a fost avizată de fostul președinte „Emil Constantinescu și camarila sa”, și nici în dosarul mita deoarece premierea altor echipe se practică la alte sporturi în România. „Nu vrem să facem nimic în afara legii, nu vrem să supărăm pe nimeni, nici justiția, nici procurorii, nici polițiștii, nu vrem să supărăm pe nimeni. Vrem să dăm o mână de ajutor unui om despre care toată lumea știe că nu a fost vinovat. Pentru că acel schimb de terenuri a fost aprobat de președintele țării, domnul Emil Constantinescu și cu toată camarila de la putere de la acea vreme, deci nu Gigi Becali e vinovat. Iar la problema cu mita, premierea s-a folosit la noi în permanență. Înseamnă că toți care au greșit în decursul ultimilor zece ani, pentru că am impresia că asta nu se prescrie după 12 ani, toți trebuie judecați? În plus, la alte sporturi în țara noastră premierea este permisă. Se premiază echipa X când joacă împotriva echipei Y. Se premiază să câștige, nu să piardă. Iar Becali a premiat să câștige, nu să piardă”, a explicat oficialul LPF.

George Becali a fost adus, marți seară, la Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța, fiind transportat la Secția exterioară de la Valu lui Traian, într-o celulă alături de 19 deținuți, el urmând să aibă regim semideschis.

La 26 august, Becali solicitase transferul de la Penitenciarul București Jilava într-o altă unitate de detenție. El a explicat în 1 octombrie, la judecarea recursului față de contopirea pedepselor, că nu se înțelege cu conducerea Penitenciarului Jilava, motiv pentru care dorește transferarea sa la Poarta Albă.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarcerați în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferați la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanța supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, și una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În 27 iunie, Tribunalul București a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de șase luni de închisoare, finanțatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani și jumătate de detenție.

La 10 iulie, cererea lui Gigi Becali de schimbare a regimului de detenție din semideschis în deschis, astfel încât să poată fi lăsat să iasă din penitenciar între anumite ore, a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 5, hotărârea instanței fiind definitivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Idolul lui Mircea Badea. N-a mai văzut niciodată un om ca el
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Anghel Saligny, inginerul care a testat cu preţul vieţii podul de la Cernavodă