Ce se întâmplă cu elevii care iau 10 pe linie la Evaluarea Națională. Tradiția din ultimii ani

Ce se întâmplă cu elevii care iau 10 pe linie la Evaluarea Națională. Tradiția din ultimii ani
Ce se întâmplă cu elevii care iau 10 pe linie la Evaluarea Națională. Tradiția din ultimii ani / Foto: Pexels.com
Publicat: 15/06/2020, 14:21

Anul trecut, aproximativ 700 de elevi cu 10 pe linie la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat au fost premiați în bani de Guvernul Dăncilă. Se va repeta oare istoria în 2020? Rămâne de văzut.

„Guvernul acordă şi în acest an stimulente financiare pentru elevii care au obţonut media generală 10 la examenele naţionale. Suţinem tinerii capabili de performanţe şcolare şi vom acorda stimulente financiare de 1.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a 8 a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională, respectiv 3.000 de lei fiecărui elev de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat”, anunța Viorica Dăncilă, la vremea respectivă.

Premii în bani, diplome, tabere și alte stimulente

Premierul Dăncilă a declarat că în 2019 au fost 459 de absolvenţi ai clasei a 8 a cu media 10 la Evaluarea Naţională şi 235 de absolvenţi cu media 10 la Bacalaureat.

„În acest an vor beneficia de aceste recompense 459 de absolvenţi ai clasei a 8 a, respectiv 235 de absolvenţi de clasa a 12 a. Mă bucur că numărul absolvenţilor din acest an acre a obţinut media 10 este mai mare decât cel de anul trecut. Îi felicit şi le urez succes în continuare”, a adăugat Dăncilă.

Mai mult, în urmă cu trei ani, elevii care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat și la Evaluarea Națională, dar și șefii de promoție din liceele din capitală au fost premiați cu diplome, tabere internaționale și bani.

„Vom acorda diplome In Honoris, tabere internaţionale şi premii în bani pentru elevii care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat şi la cel de Evaluare Naţională, precum şi şefilor de promoţie din liceele bucureştene”, anunța, la vremea respectivă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Premiile au fost acordate prin centrul Proedus, pentru recunoaşterea eforturilor şi valorii acestor elevi.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Tinerii primesc diplome In Homoris

„Acest eveniment are ca scop recunoaşterea efortului, rezultatelor şi valorii elevilor bucureşteni care au obţinut note de excepţie la Bacalaureat şi la Evaluarea naţională, precum şi şefilor de promoţie din liceele bucureştene. Vom acorda acestor tineri atât diplome In Honoris – cea mai înaltă distincţie oferită de Municipalitate, precum şi tabere internaţionale şi premii în bani.

Ne dorim astfel să onorăm rezultatele de excepţie înregistrate de aceşti elevi în anul şcolar care tocmai a trecut şi să le arătăm cât preţuim efortul pe care l-au depus zi de zi. Trebuie să ne preţuim valorile şi să facem tot ce ne stă în putinţă să le arătăm că munca lor este recunoscută şi răsplătită”, a mai spus Firea, potrivit News.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase