Ce spune Vlad Cosma despre supunerea la un test poligraf: Nu mai am încredere având în vedere ce am văzut și trăit

Ce spune Vlad Cosma despre supunerea la un test poligraf: Nu mai am încredere având în vedere ce am văzut și trăit
Publicat: 03/04/2018, 12:44

„Mai sunt probe. Am depus foarte multe și nu am apucat să le discutăm. Pe măsură ce avansăm și le discutăm, progresăm”, a declarat Vlad Cosma, la intrarea în sediul Parchetului General.

Întrebat dacă se așteaptă la o confruntare cu procurorii DNA Ploiești pe care îi acuză de nereguli, printre care și șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, fostul deputat a spus că este pregătit.

„Aș vrea să vă dau un răspuns la modul că sunt dispus să merg la testul poligraf cu acești domni, dar ținând cont de ce am văzut și ce am trăit, nu mai am încredere. Da, mă gândesc că poate exista și acest moment, o confruntare. Sunt pregătit”, a mai spus Vlad Cosma.

Vlad Cosma a declarat, atât în fața judecătorilor instanței supreme, cât și în fața procurorilor de la Parchetul General sau a inspectorilor de la Inspecția Judiciară, că probele folosite de către procurorii DNA Ploiești, unitatea de parchet care a construit acest dosar, au fost false. Pentru a-și susține spusele, acesta a prezentat și o serie de dovezi.

Una dintre acuzațiile aduse unității DNA Ploiești este existența deja celebrului stick de memorie descoperit la percheziții, pe care s-ar fi aflat documente unde se menționa împărțirea unui procent de 10% pentru obținerea contractelor de lucrări de construcții.

„Acest stick nu există în realitate. Nu există nici depus la acest dosar, nici la orice alt dosar. Nu există niciun proces verbal de desigilare sau de percheziție informatică în prezența posesorului acestui stick. În plus, în vara anului 2017, Cecilia Stroe a mărturisit, și pot dovedi prin înregistrare audio, că acest stick nu există și nici documentele la care domnul procuror face referire. Pe presupusul stick nu este trecut numele meu, ci este litera V. Această literă, despre care se spune că mă reprezintă, în alte dosare înseamnă altceva. În ultimul denunț al lui Alexe, din 2017, în fața lui Negulescu, s-a indicat că făcea referire la numele lui Sebastian Ghiță, el fiind cel care a luat banii din toate cele trei lucrări. În 2016, litera V era Voloșevici – fost primar – în denunțul lui Alexe, înregistrat tot la Negulescu. Mențin cu tărie că acest stick nu există”, a spus Vlad Cosma în fața magistraților ÎCCJ, într-una dintre audierile sale.

De asemenea, fostul deputat a mai spus că procurorul Mircea Negulescu ar fi constrâns martorii să depună mărturie mincinoasă împotriva familiei Cosma.„În 2017, Răzvan Alexe, cel care acuza că mi-a oferit o sumă de bani ca să îmi transmit influența pe lângă cei trei constructori, a dat o declarație despre care spune că i-a fost solicitată expres de procurorul de la Parchetul Curții de Apel Ploiești, și conține susțineri nereale. Procurorul a cerut declarații incriminatoare la adresa mea și a membrilor familiei mele. După audierea lui Alexe, a fost audiată în 2017 și Cecilia Stroe care, în prezenta cauză, sub un nume fictiv, a declarat ceva ca martor protejat, sub numele Anghel Constantin, iar sub identitate reală, altceva. Numele a fost indicat de procurorul de caz de la Parchetul Curții de Apel Ploiești, Mircea Negulescu”.

Fostul deputat a mai prezentat o serie de discuții pe Whatsapp, precizând că fostul procuror Mircea Negulescu îi cerea, în anul 2014, omului de afaceri Răzvan Alexe dea declarații dictate de procurorul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, în dosarul familiei Cosma.

„Mesajele acestea, din 10 noiembrie 2014, sunt de fapt cu două zile înainte ca domnul Alexe să vină la Înalta Curte și să dea o declarație mincinoasă, lucru care a ieșit la iveală în anul 2018, acum, în luna februarie, când a avut curaj să vină în fața completului de cinci judecători și să confirme faptul că a mințit în ceea ce ne privește. (…) Eu nu sunt singurul care i-a înregistrat pe acești procurori din Ploiești, foarte mulți oameni dețin astfel de probe și mă bucur că ies la iveală. (…) Atât Răzvan Alexe, cât și mai mulți martori din dosarul nostru au fost constrânși de procurorii Negulescu și Onea să facă aceste declarații mincinoase. Partea bună este că după ce domnul Negulescu a fost exclus din magistratură, aceștia oaneni au avut curajul să vină și să spună adevărul. Este cel mai important lucru și mă bucur că ies la lumină astfel de dovezi. Mai există și altele”, a declarat fostul deputat Vlad Cosma.

Tot pentru a-și susține nevinovăția, Vlad Cosma a venit în spațiul public și cu o serie de mai multe înregistrări, care ar prezenta nereguli din interiorul DNA Ploiești. Acesta a prezentat o înregistrare din sediul DNA Ploiești, care ar arăta că acesta ar fi fost învățat ce să declare într-o cauză în care era citat ca martor. Fostul deputat a acuzat și că a fost constrâns de DNA Ploiești să dea o declarație neadevărată la instanță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce au descoperit medicii la scurt timp după moartea Mioarei Roman. Care e cauza decesului
FOTO. Cât de frumoasă e fiica lui Ion Țiriac! Moștenitoarea imperiului l-a impresionat cu apariția...
Reacția lui Putin după ce Biden l-a numit „ticălos nebun”
Băiețel de 8 ani, în stare gravă după o vacanță cu familia într-un resort de...
Micul oraș subteran din România, care se întinde pe o suprafaţă de 1.300 de metri...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cel mai mare supermarket din România dispare! Ce companie l-a cumpărat și în ce se...
Un român s-a trezit cu amendă pentru ROVINIETĂ dintr-un motiv bizar
De ce boală cruntă suferea Mioara Roman: Fosta soție a lui Petre Roman a murit...
Mioara Roman a murit în azilul în care era internată. Oana Roman NU a putut...
Părinţii victimelor lui Vlad Pascu cer schimbarea încadrării faptelor în omor: Nu ne va alina...
Zbârnâie telefoanele la cabinetul bossului pentru o domnișoară descurcăreață! Cum se ”tatonează” un post la...
Peste CÂT TIMP se refac PLĂMÂNII atunci când renunți LA FUMAT
BOALA CUMPLITĂ de care suferea MIOARA ROMAN! A primit un diagnostic greșit
Mărirea și decăderea Mioarei Roman. Divorțul de Petre Roman i-a pus capac.
Felicitări și mesaje de Dragobete, pe 24 februarie. Imagini și urări de dragoste cu ”Te...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Americanii scriu istorie din nou cu prima aselenizare privată și o revenire pe Lună după...