Ce spune Vlad Cosma despre supunerea la un test poligraf: Nu mai am încredere având în vedere ce am văzut și trăit

Ce spune Vlad Cosma despre supunerea la un test poligraf: Nu mai am încredere având în vedere ce am văzut și trăit
Publicat: 03/04/2018, 12:44

„Mai sunt probe. Am depus foarte multe și nu am apucat să le discutăm. Pe măsură ce avansăm și le discutăm, progresăm”, a declarat Vlad Cosma, la intrarea în sediul Parchetului General.

Întrebat dacă se așteaptă la o confruntare cu procurorii DNA Ploiești pe care îi acuză de nereguli, printre care și șeful DNA Ploiești, Lucian Onea, fostul deputat a spus că este pregătit.

„Aș vrea să vă dau un răspuns la modul că sunt dispus să merg la testul poligraf cu acești domni, dar ținând cont de ce am văzut și ce am trăit, nu mai am încredere. Da, mă gândesc că poate exista și acest moment, o confruntare. Sunt pregătit”, a mai spus Vlad Cosma.

Vlad Cosma a declarat, atât în fața judecătorilor instanței supreme, cât și în fața procurorilor de la Parchetul General sau a inspectorilor de la Inspecția Judiciară, că probele folosite de către procurorii DNA Ploiești, unitatea de parchet care a construit acest dosar, au fost false. Pentru a-și susține spusele, acesta a prezentat și o serie de dovezi.

Una dintre acuzațiile aduse unității DNA Ploiești este existența deja celebrului stick de memorie descoperit la percheziții, pe care s-ar fi aflat documente unde se menționa împărțirea unui procent de 10% pentru obținerea contractelor de lucrări de construcții.

„Acest stick nu există în realitate. Nu există nici depus la acest dosar, nici la orice alt dosar. Nu există niciun proces verbal de desigilare sau de percheziție informatică în prezența posesorului acestui stick. În plus, în vara anului 2017, Cecilia Stroe a mărturisit, și pot dovedi prin înregistrare audio, că acest stick nu există și nici documentele la care domnul procuror face referire. Pe presupusul stick nu este trecut numele meu, ci este litera V. Această literă, despre care se spune că mă reprezintă, în alte dosare înseamnă altceva. În ultimul denunț al lui Alexe, din 2017, în fața lui Negulescu, s-a indicat că făcea referire la numele lui Sebastian Ghiță, el fiind cel care a luat banii din toate cele trei lucrări. În 2016, litera V era Voloșevici – fost primar – în denunțul lui Alexe, înregistrat tot la Negulescu. Mențin cu tărie că acest stick nu există”, a spus Vlad Cosma în fața magistraților ÎCCJ, într-una dintre audierile sale.

De asemenea, fostul deputat a mai spus că procurorul Mircea Negulescu ar fi constrâns martorii să depună mărturie mincinoasă împotriva familiei Cosma.„În 2017, Răzvan Alexe, cel care acuza că mi-a oferit o sumă de bani ca să îmi transmit influența pe lângă cei trei constructori, a dat o declarație despre care spune că i-a fost solicitată expres de procurorul de la Parchetul Curții de Apel Ploiești, și conține susțineri nereale. Procurorul a cerut declarații incriminatoare la adresa mea și a membrilor familiei mele. După audierea lui Alexe, a fost audiată în 2017 și Cecilia Stroe care, în prezenta cauză, sub un nume fictiv, a declarat ceva ca martor protejat, sub numele Anghel Constantin, iar sub identitate reală, altceva. Numele a fost indicat de procurorul de caz de la Parchetul Curții de Apel Ploiești, Mircea Negulescu”.

Fostul deputat a mai prezentat o serie de discuții pe Whatsapp, precizând că fostul procuror Mircea Negulescu îi cerea, în anul 2014, omului de afaceri Răzvan Alexe dea declarații dictate de procurorul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, în dosarul familiei Cosma.

„Mesajele acestea, din 10 noiembrie 2014, sunt de fapt cu două zile înainte ca domnul Alexe să vină la Înalta Curte și să dea o declarație mincinoasă, lucru care a ieșit la iveală în anul 2018, acum, în luna februarie, când a avut curaj să vină în fața completului de cinci judecători și să confirme faptul că a mințit în ceea ce ne privește. (…) Eu nu sunt singurul care i-a înregistrat pe acești procurori din Ploiești, foarte mulți oameni dețin astfel de probe și mă bucur că ies la iveală. (…) Atât Răzvan Alexe, cât și mai mulți martori din dosarul nostru au fost constrânși de procurorii Negulescu și Onea să facă aceste declarații mincinoase. Partea bună este că după ce domnul Negulescu a fost exclus din magistratură, aceștia oaneni au avut curajul să vină și să spună adevărul. Este cel mai important lucru și mă bucur că ies la lumină astfel de dovezi. Mai există și altele”, a declarat fostul deputat Vlad Cosma.

Tot pentru a-și susține nevinovăția, Vlad Cosma a venit în spațiul public și cu o serie de mai multe înregistrări, care ar prezenta nereguli din interiorul DNA Ploiești. Acesta a prezentat o înregistrare din sediul DNA Ploiești, care ar arăta că acesta ar fi fost învățat ce să declare într-o cauză în care era citat ca martor. Fostul deputat a acuzat și că a fost constrâns de DNA Ploiești să dea o declarație neadevărată la instanță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Mare surprize la Chefi la cuțite. Puțini se mai așteptau la așa ceva
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul