Cea mai în vârstă anagajată din grădiniță. Povestea bunicii care la 83 de ani pare neobosită: „Nu cred că mai există un asemenea caz în țară”

Cea mai în vârstă anagajată din grădiniță. Povestea bunicii care la 83 de ani pare neobosită: „Nu cred că mai există un asemenea caz în țară
Publicat: 31/03/2019, 08:58

Bunica Sofia, așa cum o alintă copiii de la Grădinița cu Program Normal Leurda, din orașul Motru, pe cea mai bătrână angajată a ISJ Gorj, își începe programul, în fiecare dimineață, înainte de ora 7.00, iar prima grijă este ca preșcolarii să aibă căldură în clasă.

La 83 de ani, femeia pare neobosită.

„Lucrează la grădiniță de peste 38 de ani, salarizarea dumneaei este în regim forfetar, adică două ore pe zi, încasează 440 de lei. Pe mine m-a impresionat modul în care își face dumneaei activitatea, dăruirea, puterea de muncă. La 83 de ani, nu e atât de simplu să te scoli în fiecare dimineață la ora 04.00, 05.00, 06.00, să faci focul pentru copii, să vii și seara pe timp de iarnă, tot pentru a face focul, acea locație este prevăzută cu o sobă cu lemne. Nu are nicio problemă în acest sens. Spunea că vine cu mare drag, că face acest lucru pentru copii. S-a obișnuit cu ei. Copiii de care a avut grijă în acești ani o recunosc, o strigă , stă cu cei mici când părinții îi aduc copiii mai devreme, îi spun poezii, se joacă, o fac . Este și un fel de paznic, locuind în acea zonă, merge și în timpul liber, în weekend, pune flori, sapă în grădină”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru.

După ce face focul, bunica Sofia șterge praful de pe scaune și mese, iar după ce pune toate lucrurile la punct se îndreaptă spre casă unde are grijă de fiul ei, care are probleme de săntăte. În tinerețe a muls vacile la CAP-ul din localitate, iar acum primește o pensie de aproximativ 600 de lei.

„Dimineața mă trezesc devreme, merg să fac curat la grădiniță, mie mi-au fost dragi copiii tot timpul. Muncesc și acum, pentru că sănătatea îmi permite. Am o pensie de vreo șase milioane de la CAP, trebuie să am grijă și de copil”, spune Sofia Chițoran.

La grădinița din Leurda sunt înscriși 13 preșcolari.

Educatoarea Marcela Udrea este mulțumită de ajutorul pe care i-l oferă bătrâna de 83 de ani.

„Este punctuală. Și-a făcut datoria întotdeauna, și iarna vine și face focul devreme, curăță aleea. Nu cred că mai există un asemenea caz în țară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, educatoarea Marcela Udrea.

Viceprimarul din localitate a aflat povestea bătrânei după ce a mers la grădiniță pentru a vedea ce reparații trebuie să fie făcute în această instituție. La prima oră a fost întâmpinat de bunica Sofia.

„Are trei copii. Din păcate, unul dintre ei este cu probleme de sănătate. Locuiește cu dumneaei, trebuie să aibă grijă de el, am înțeles că are doi nepoței. Înainte de cei 40 de ani a lucrat la CAP, are o pensie de 600 și ceva de lei, cu banii de la grădiniță are în total 1.000 și ceva pe lună, dar nu am văzut-o să se vaite de bani, să pună salarizarea pe primul loc. Mi-a spus . Mi-a spus că are strânși 200 de lei. E plină de viață și dornică de muncă. Un bun exemplu pentru noi toți, cei tineri. Iubește copiii, le mai face desene, cei mici o desenează pe dumneaei”, a spus Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cum a început revoluția rusă pe străzile Iașiului