Cea mai modernă sală de sport reparată după cinci ani cu 6 milioane de lei deși consturile de construcție au fost de 3 ori mai mici / Reprezentantul Primăriei Cluj-Napoca: Dăm în judecată constructorul

Redactor:
Vasile Magradean
Cea mai modernă sală de sport reparată după cinci ani cu 6 milioane de lei deși consturile de construcție au fost de 3 ori mai mici / Reprezentantul Primăriei Cluj-Napoca: Dăm în judecată constructorul
Cea mai modernă sală de sport din Cluj-Napoca, aparținând Colegiului Național „George Coșbuc" și construită în 2014 cu 2 milioane de lei, trebuie reparată. Între timp, costurile s-au triplat, astfel că autoritățile vor plăti 6 milioane de lei și dau în judecată constructorul.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, pentru Mediafax, că municipalitatea a cerut constructorului consolidarea sălii, dar acesta a refuzat, astfel că lucrarea va fi suportată din bugetul local, urmând ca suma să fie recuperată prin instanță.

„Sala de sport a Colegiului Național «George Coșbuc» a fost inaugurată în octombrie 2014, iar aici s-au desfășurat activități sportive și culturale până în decembrie 2018 când, în urma unor expertize, s-au constatat probleme tehnice și anume o deformație a planșeului. În aceste condiții, s-a interzis accesul în clădire a cadrelor didactice și al elevilor și s-a dispus expertizarea clădirii din punct de vedere al rezistenței mecanice și stabilității. Primăria Cluj-Napoca a solicitat constructorului să remedieze problema tehnică, dar acesta a refuzat, astfel că suntem nevoiți să realizăm proiectarea și execuția consolidării clădirii din fondurile bugetului local, suma alocată acestui proiect fiind de 6 milioane de lei, după care ne vom îndrepta în instanță împotriva constructorului pentru recuperarea banilor”, a spus Buzatu.

Potrivit legii privind calitatea în construcții, firma care a făcut proiectarea și execuția lucrării este direct răspunzătoare de viciile construcției apărute într-un interval de 10 ani de la recepție, precum și după împlinirea acestui termen, pe toată durata de existentă a construcției, pentru viciile structurii de rezistență rezultate din nerespectarea normelor de proiectare și de execuție în vigoare.

Oana Buzatu a spus că lucrările construire ale sălii de sport de la Colegiul Național „George Coșbuc” au costat, în 2014, 2,1 milioane de lei, iar lucrările de consolidare vor costa de trei ori mai mult deoarece, între timp, s-a înregistrat o creștere a prețurilor la materialelor de construcții și la manoperă.

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat indicatorii tehnico-economici privind proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a sălii de sport în anul 2020, durata estimată a finalizării fiind de 6 luni.

Lucrările prevăd, printre altele, consolidarea grinzilor din beton armat, reparații locale pe fațadele clădirii și revopsirea integrală, înlocuirea pardoselii de parchet laminat din sala de gimnastică de la etaj, vopsirea pereților din sala de sport și sala de gimnastică, înlocuirea sistemului de iluminat de la sala de sport și sala de gimnastică, înlocuirea betonului de pantă și refacerea hidroizolației, refacerea tencuielilor și zugrăvelilor în zonele afectate de igrasie.

La inaugurare, în 2014, primarul Emil Boc spunea că sala de sport de la Colegiul Național „George Coșbuc” este cea mai modernă din oraș. De sală au beneficiat 5.000 de elevi de la mai multe licee.

De altfel, la inaugurare, Boc a tras la poartă cu mingea de handbal, a aruncat la coșul de baschet și a jucat tenis de masă cu un elev care este campion național.

Sursă Foto: Colegiul Național George Coșbuc / Facebook (caracter ilustrativ)

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
FOTO. Nicoleta Luciu, senzuală ca pe vremea când poza în Playboy! Cum s-a fotografiat vedeta
Selly l-a UMILIT pe Mircea Badea, după petrecere! Răspuns INCREDIBIL: „Si stiti cine ma judeca...
Ioana, noi declarații șocante despre Ilie Năstase. Amenințările fostului mare jucător de tenis înainte de...
Uluitor. Câți bani poate câștiga lunar Patriarhul Daniel
Cine este, de fapt, judecătoarea blestemată de Elena Udrea?! Cum a făcut istorie în justiţie
Euro ajunge la un nou maxim istoric
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Au apărut primele imagini cu Cătălin Denciu, eroul de la Piatra Neamț: „În acest moment,...
Cea mai scumpă partidă de amor s-a plătit la Iași! Câți bani a luat o...
Trăia singur într-o casă fără curent și geamuri. Într-o zi, un motociclist i-a bătut la...
Scanarea cu INFRAROȘU a celui mai scump tablou din lume a dezvăluit o SUPRIZĂ uriașă....
Telefonul cu o funcție minune. Ce face, de fapt, butonul de pe spatele iPhone
BOMBĂ! Prima țară care atinge imunitatea colectivă împotriva covid-19. Turiștii, așteptați în 2 săptămâni aici
Întâlnirea cu Messi lui i-a distrus viaţa. Ce face băieţelul din Afganistan ajuns faimos după...
Știrea ȘOC a momentului în cazul șoferiței care a ucis două fete, Cine este, de...
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea femeii care a transformat un site din România într-o adevărată putere. De ce a...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide