Cei trei români care l-au ucis pe temutul interlop Joseph Rivas s-au predat poliției. Cine sunt aceștia și cum și-au justificat fapta

Cei trei români care l-au ucis pe temutul interlop Joseph Rivas s-au predat poliției. Cine sunt aceștia și cum și-au justificat fapta
Publicat: 09/12/2022, 10:48
Actualizat: 09/12/2022, 10:58

Cei trei români care l-au omorât pe celebrul interlop din Constanța, Joseph Rivas, cunoscut sub numele de John Englezul, s-au predat poliției, după ce inițial au fugit de la locul faptei. Bărbatul a fost ucis, luni, pe o stradă din Malta, de trei membri ai clanului Chira, care acționează în partea de est a Capitalei.

Fapta s-a produs într-un cartier de lux din orașul maltez Saint Julien, acolo unde interlopul cu dublă cetățenie româno-engleză a intrat în altercație cu cei trei români, lucrurile degenerând, iar bărbatul afost ucis, fiind înjunghiat în inimă.

Cei trei suspecți de crimă, doi dintre ei frați, s-au filmat în timp ce au mers să se predea și au susținut că de fapt Rivas ar fi vrut să-i asasineze.

„Omul acela care a venit să ne omoare pe noi, a murit el. Pentru că ei au început, asasinii plătiți. Suntem toți trei aici, ne ducem să ne predăm. Suntem în față la Poliție aici, la poliția malteză, am venit să ne predăm pentru că noi doar ne-am apărat să ne apărăm viața. A plătit să ne execute. Noi ne-am apărat viața”, au spus suspecții când se filmau în timp ce mergeau la poliție, potrivit adevărul.ro.

Cine este Joseph Rivas, alias John Englezu

Joseph Rivas, zis și John Englezu, era căutat de autoritățile britanice, iar în România era cunoscut ca recuperator, dar și ca tâlhar, după ce a sechestrat un patron de plajă, pe care l-a torturat ca să-l determine să arate unde își ține banii.

John Englezu s-a lovit în viața lui de multe ori cu justiția din cele două țări mamă, fiind recunoscut ca un criminal extrem de periculos.

În 2008, la Londra a fost implicat într-un caz de omor din culpă a unui bărbat căruia i s-au fracturat oasele feței. Ulterior, a fugit din Anglia și s-a stabilit în Constanța.

El locuia într-un apartament pe strada Soveja și s-a angajat ca agent la societatea de pază „Save & Self”, care asigura serviciile în Portul Constanța. A provocat un scandal, și-a bătut un coleg, pe care l-a lăsat infirm și care, după doi ani, a decedat.

În 2013, Rivas a fost prins și arestat la Constanța. Rivas avea de executat o pedeapsă privativă de libertate, de 3 ani, pentru evenimentul în urma căruia colegul său a murit. Întrucât se sustrăgea executării pedepsei, el a fost dat în urmărire naţională şi internaţională. După doi ani de pușcărie, a fost eliberat pentru bună purtare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase