Cei trei români dați dispăruți în SUA după uraganul Irma au fost găsiți în viață

Redactor:
Dana Stanila
Cei trei români dați dispăruți în SUA după uraganul Irma au fost găsiți în viață
Cei trei cetățeni români care se aflau pe insula Saint Marteen când s-a produs uraganul Irma au fost găsiți în viață, starea acestor fiind bună, potrivit unor surse oficiale. Sursele citate precizează că se comunică destul de greu cu aceștia având în vedere daunele produse de uragan. Joi de dimineață, Ministerul Afacerilor Interne informa că trei cetățeni români care se aflau pe insula Saint Marteen nu mai pot fi contactați în urma uraganului Irma.

UPDATE: Cei trei cetățeni români care se aflau pe insula Saint Marteen când s-a produs uraganul Irma au fost găsiți în viață, starea acestor fiind bună, potrivit unor surse oficiale. Sursele citate precizează că se comunică destul de greu cu aceștia având în vedere daunele produse de uragan. Joi de dimineață, Ministerul Afacerilor Interne informa că trei cetățeni români care se aflau pe insula Saint Marteen nu mai pot fi contactați în urma uraganului Irma.

„MAE are în atenție cazul celor trei cetățeni români aflați în insula St. Marteen, care nu mai pot fi contactați în urma uraganului Irma. Ambasada României la Washington a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile din St. Marteen, pentru a verifica situația acestora. De asemenea, prin intermediul Ambasadelor României la Paris și Haga, au fost efectuate demersuri pe lângă autoritățile franceze respectiv olandeze, pentru obținerea de informații privind existența unor cetățeni români în zona afectată”, precizează MAE.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, comunicarea cu autoritățile din zona afectată se desfășoară cu dificultate.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul misiunilor diplomatice, este pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, mai precizează MAE.

Uraganul Irma, de categoria 5, a generat ploi torențiale și inundații care au afectat mai multe insule din Marea Caraibilor, multe dintre ele destinații turistice foarte populare, au anunțat autoritățile locale, potrivit The Associated Press.

Vântul puternic a smuls acoperișuri și a avariat rețeaua electrică în insulele franceze Saint Martin și Saint Barthelemy, mai multe zone fiind inundate, iar sediul autorităților regionale din Saint Martin a fost parțial distrus.

Câteva din „cele mai solide clădiri” de pe Insula Saint Martin au fost distruse, a declarat Gerard Collomb, ministrul francez de Interne.

Inchide