Cel mai periculos traficant de droguri din România a încercat să scape de la pușcărie împreună cu cinci complici. Printre aceștia, a fost și ofițerul antidrog Robert Badea (EXCLUSIV)

Cel mai periculos traficant de droguri din România a încercat să scape de la pușcărie împreună cu cinci complici. Printre aceștia, a fost și ofițerul antidrog Robert Badea (EXCLUSIV)
Marian Bejan este suspectat că ar fi pus pe picioare cea mai periculoasă organizație criminală din România
Publicat: 03/11/2020, 17:18
Actualizat: 03/11/2020, 17:19

Marian Bejan, considerat unul dintre cei mai periculoși traficanți de droguri din România după ce procurorii DIICOT au probat că ar fi pus la cale cel puțin patru asasinate, a încercat să scape de arest, împreună cu cinci dintre oamenii săi de încredere.  Pocurorii DIICOT s-au opus, însă, iar magistrații Tribunalului București au prelungit mandatele de arestare emise pe numele acestora.

Procurorii DIICOT anunțau, la începutul lunii octombrie, destructurarea uneie dintre cele mai periciculoase organizații criminale din România. Era vorba despre gruparea de traficanți de cocaină condusă de Marian Bejan, un infractor originar din Bârlad, care, cu ajutorul ofițerului antidrog Robert Badea reușise să transforme mai multe cluburi de noapte din București în piețe de desfacere pentru drogurile vândute de oamenii săi.

În plus, procurorii au arătat, în referatul cu propunere de arestare preventivă, că Bejan era un lider extrem de dur, care nu ezita să-și asasineze concurența sau pe cei care intenționau să-l denunțe.

Așa ar fi pus acesta la care nu mai puțin de patru crime. Ultima dintre victime, un lider al grupării Sportivilor din București, Marius Alecu, zis Bebino, a scăpat cu șansă după ce a fost măcelărit cu săbiile de mai mulți dintre locotetenții ai traficantului.

Traficanții au cerut instanței să-i lase să să plece acasă

La sfârșitul lunii trecute, Marius Bejan a solicitat instanței Tribunalului București schimbarea arestului preventiv cu o măsură mai blândă, cum ar fi arestul la domiciliu sau chiar eliberarea condiționată.

Acesta s-a adresat instanței alături de alți cinci complici, Daniel Tudorie, Robert Vlăduț Moraru, Cristian Ovidiu Tănase, fostul polițist antidrog Robert Badea și Claudiu Rotaru, zis Gălățeanu, un bătăuș arestat în trecut pentru infracțiuni sexuale cu minori, după ce ar fi torturat doi adolescenți pe care i-ar fi obligat să întrețină relații sexuale între ei.

La solicitarea DIICOT, judecătorii au hotărât, însă, prelungirea mandatelor de arestare pe numele celor șase persoane, pentru 30 de zile, până la sfârșitul lunii noiembrie.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase