Legătura dintre cel mai periculos traficant de droguri din România și asasinarea lui Emi Pian. Cine era, de fapt, tânărul care a înfipt cuțitul în fostul lider interlop (EXCLUSIV)

Legătura dintre cel mai periculos traficant de droguri din România și asasinarea lui Emi Pian. Cine era, de fapt, tânărul care a înfipt cuțitul în fostul lider interlop (EXCLUSIV)
Cristian Marian Bejan este acuzat de procurorii DIICOT că pusese pe picioare una dintre cele mai periculoase grupări infracționale din țară
Publicat: 04/10/2020, 10:15
Actualizat: 04/10/2020, 11:04

Procurorii DIICOT care l-au capturat pe Cristian Marian Bejan, considerat cel mai periculos traficant de droguri din România după ce s-a dovedit că a pus la cale numai puțin de patru crime, au descoperit că acesta are legătură inclusiv cu asasinarea liderului interlop Florin Mototolea, zis Emi Pian. Pe lângă faptul că traficantul reușise să se impună în cluburile de noapte, unde își vindea stupefiantele, acesta se ocupa și de cămătărie, afacere în care intrase în concurență directă cu liderii clanului Pian. 

Cunoscut în lumea interlopă sub numele de Emi Pian, Florin Mototolea a fost liderul unuia dintre cele mai cunoscute clanuri din țară. Gruparea pe care Mototolea o preluase de la tatăl său, legendarul Nicolae Duduianu, zis Pian, se specializase în infracținuni de cămătărie. Membrii grupării obișnuiau să-i împrumute cu dobândă pe jucătorii de barbut, iar acest obicei a generat, de altfel, conflictul pe care Emi Pian l-a avut cu Richard Gheorghe, membru al clanului Rinu, un personaj relativ nou pe piața cămătarilor din Capitală.

În timp ce anchetau activitatea infracțională a lui  Cristian Marian Bejan, procurorii DIICOT au stabilit că, pe lângă proxenetism și trafic de droguri, acesta se apucase și de cămătărie, afacere pe care o gestiona împreună cu un clan din sectorul 2, cunoscut sub numele de Rinu.

Ori, în noaptea de 3 spre 4 august, Emi Pian a avut un conflict cu doi tineri care, la fel ca și el, veniseră să-i împrumute pe jucătorii strânși la o „gală” de barbut.

Cei doi, Richard Emanuel Gheorghe și Ciprian Napi sunt tocmai „lupii” tineri ai clanului Rinu, despre care anchetatorii au descoperit că se afla în slujba lui Bejan, un lider interlop despre care s-a probat faptul că obișnuia să-și lichideze concurența.

În acest sens, anchetatorii antimafia susțin că, începând cu anul 2012, Bejan a pus la cale numai puțin de patru crime la comandă, care, însă, au eșuat, în sensul în care deși au fost grav rănite, victimele au reușit să supraviețuiască.

Prima dată când a pus la cale asasinarea unui om, acesta se afla pe teritoriul Elveției, unde coordona o rețea de prostituție. Victima a fost atunci un proxenet albanez.

În 2015, Bejan ar fi pus la cale a doua încercare de asasinat. A fost vorba despre liderul unui grup de bodyguarzi, care ofereau servicii de pază în cluburile de noapte și care făceau concurență oamenilor agreați de el. Bărbatul a fost, însă, salvat în urma eforturilor făcute de medici.

Emi Pian, omorât de partenerii de afaceri ai lui Cristian Bejan

Patru ani mai târziu,în 2019, un alt interlop l-ar fi bătut pe unul dintre oamenii săi de bază. Furios, acesta a ordonat imediat uciderea bărbatului. Lovit cu bare de fier și înjunghiat cu cuțitele, omul a scăpat ca prin  minune.

A patra victimă a fost Marius Alecu, zis Bebino, unul dintre liderii grupării Sportivilor. Acesta îl denunțase pe Bejan și urma să dea o declarație în fața procurorilor. Ca urmare, conform procurorilor DIICOT, Bejan a decis că trebuie omorât și a vorbit cu niște locotenenți de-ai săi din zona Tei Toboc, cunoscuți ca și cuțitari.

Aceștia l-au ademenit pe Bebino în zona lor, sub pretextul unui grătar, după care l-au atacat cu săbii, cuțite și bâte. Plin de răni și fără două degete, bărbatul a reușit, însă, să scape cu viață.

Șapte luni mai târziu, Emi Pian a fost și el înjunghiat, tot de persoane apropiate grupării lui Bejan, însă, spre deosebire de primele patru situații, de această dată victima a murit după ce a făcut infarct din cauza hemoragiei.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase