Cel puțin 39 de criminali UMBLĂ LIBERI printre noi. Cel mai vechi dosar cu AUTOR NECUNOSCUT din București e din 1979

Cel puțin 39 de criminali UMBLĂ LIBERI printre noi. Cel mai vechi dosar cu AUTOR NECUNOSCUT din București e din 1979
Publicat: 04/08/2018, 10:30
Actualizat: 26/03/2019, 07:22

„La nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au fost identificate 39 dosare de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunilor de omor cu autori neidentificați”, se arată într-o informare remisă de Poliția Capitalei, agenției de presă Mediafax.

Cel mai vechi dosar în care este cercetată o infracțiune de omor cu autor neidentificat datează din anul 1997.

„Cel mai vechi dintre acestea este înregistrat în anul 1997, iar cel mai recent era înregistrat în anul 2011”, se mai arată în informarea Poliției Capitalei.

Din cauză că încă fac obiectul unor cercetări, Poliția Românănu poate comunica detalii privindmodul în care se derulează anchetele sau stadiul în care se află dosarele respective.

Ultimul caz de omor, care se alătură celor aflate în lucru pe masa criminaliștilor din cadrul Poliției Capitalei și pentru care nu a fost găsit până în acest moment un făptuitor, a avut loc la jumătatea lunii iulie, pe bulevardul Timișoara din București.

Doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București pentru omor, respectiv omor calificat.

Conform unui comunicat emis de Parchetul Capitalei, în noaptea de 15 spre16 iulie, în incinta unei fabrici, la nivelul 1 al unei hale dezafectate, „cei doi inculpați ar fi exercitat acte de violență asupra victimelor M.M. și C.M., agenți de pază care-și desfășurau activitatea la obiectivul menționat, care au provocat căderea acestora la nivelul inferior și lovirea de plan dur, leziunile suferite (traumatism toracic cu multiple fracturi costale, ruptură de splină, traumatism abdominal, ruptură de parenchim renal, respectiv multiple fracturi costale, hemoperitoneu, fractură de bazin) conducând la decesul victimelor”.

Având în vedere asemănările flagrante, procurorii i-au învinovățit pe cei doi suspecți și pentru o altă crimă, descoperită cu un an în urmă.

„În noaptea de 13/14.08.2017, în timp ce se aflau în incinta unei fabrici situate pe bd.Timișoara din sectorul 6, într-o hală dezafectată, cei doi inculpați ar fi exercitat acte de violență asupra victimei I.A., agent de pază care își desfășura activitatea la obiectivul menționat, provocându-i leziuni traumatice cranio-cerebrale – fracturi craniene care au cauzat decesul acesteia. În ceea ce privește fapta din anul 2017, cadavrul a fost descoperit la circa o lună de la data semnalării dispariției victimei, iar modificările cadaverice produse în acest interval (stare avansată de putrefacție) nu au permis stabilirea cu certitudine a mecanismului de producere a leziunilor traumatice”, se mai arată în comunicatul de presă emis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Întrebat de către jurnaliști dacă are vreo legătură cu crima, unul dintre suspecți a spus, înainte să intre în sediul unității de parchet: „Nu știu, nu cunosc”.

După audieri, magistrații Tribunalului București i-au lăsat în libertate pe cei doi suspecți din dosarul morții paznicilor din Capitală, deoarece solicitarea procurorilor de arestare nu era suficient argumentată.

„Analizând actele și lucrările dosarului de urmărire penală, susținerile orale ale inculpaților, ale apărătorilor acestora și ale reprezentantului Ministerului Public, formulate la acest termen de judecată, judecătorul de drepturi și libertăți reține că propunerea Parchetului de luare a măsurii arestării preventive față de inculpații cercetați pentru comiterea infracțiunilor de omor și omor calificat, este nefondată și urmează a fi respinsă . (…) Astfel cum se precizează chiar în referatul Parchetului, imaginile înregistrate putând servi pentru a stabili mișcările persoanelor din raza lor de acțiune, dar fără să acopere unde au fost descoperite cele trei cadavre. În aceste condiții, astfel cum deja am notat mai sus, nu există probe directe, obiective, care să sprijine o identificare obiectivă și mai precisă a făptașului sau făptașilor”, se arată în motivarea magistraților Tribunalului București.

Judecătorii au mai precizat că în referatul cu propunere de arestare preventivă se deduce faptul că întregul raționament al procurorilor este de tipul: „Cei doi inculpați sunt suspectați doar pentru că nu sunt probe pentru a fi suspectate alte persoane„.

„Apreciem un astfel de raționament ca fiind nesatisfăcător mai ales atunci când se pune în discuție luarea celei mai aspre măsuri preventive față de o persoană. În legătură cu această împrejurare, judecătorul de drepturi și libertăți mai notează că și dacă, prin absurd, am putea recurge, în lipsă de altceva, la raționamentul de mai sus, totuși nu putem concluziona că doar cei doi inculpați ar putea fi suspectați. Parchetul a subliniat faptul că cei doi inculpați au fost prezenți în incintă, atât la momentul comiterii primei fapte, cea din august anul trecut, cât și la momentul celei de-a doua. Însă, (…) judecătorul de drepturi și libertăți notează că, după descoperirea cadavrului primei victime, cercetările organelor de urmărire s-au axat pe investigarea a diverse piste, fiind posibil ca omorul primului să fi fost comis din răzbunare, din gelozie sau de către o persoană care să fi fost surprinsă la furat, toate acestea fiind direcții de cercetare legitime, în concordanță cu bănuielile care, în mod firesc, pot fi formulate în cazul oricărui omor”, mai spune documentul citat.

Prin urmare la acest moment, cazul crimelor care au avut loc în incinta unei fabrici aflate pe bulevardul Timișoara din Capitală se alătură celorlate 39 de dosare cu AN.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul atentatului asupra lui Trump, pas cu pas. Ce a făcut Thomas Crooks în ultimele...
Cât a plătit Elena, soția lui Ianis Hagi, pentru rochia de mireasă? Preţ ameţitor pentru...
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea...
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana...
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
Meteorologii Accuweather anunță că vine furtuna electrică în România. Pe ce dată exactă se întâmplă...
Cum arăta Shannen Doherty înainte de a muri: ultimele imagini cu actrița! Avea doar 53...
"Am văzut genunchii îngrămădiţi acolo". Cadavrul unui bărbat, găsit într-o valiză abandonată de câteva zile...
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să...
Alertă de vreme severă în România. Lista județelor afectate de Cod roșu de caniculă și...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Amenzi pentru șoferii prinși fără ITP! Când trebuie să facem Inspecția Tehnică?
Elon Musk promite 45 de milioane de dolari pe lună pentru alegerea lui Trump
GREȘEALA pe care o facem cu toții la AERUL condiționat! De fapt, nu este bine...
Ungaria, OUT?! Decizia istorică se pregăteşte acum în Europa: Acţiuni reale
Românul cu pensie de 27.000 de lei pe lună. Mai ia și leafă de la...
„Înnebunea dacă nu se întâmpla”. Imagini „fierbinți” la Insula Iubirii. S-au ascuns în baie, dar...
Cine a fost primul, oul sau găina? Oamenii de știință au găsit răspunsul la cea...
Ce spune Elena Merișoreanu despre căsnicia ei? Cum a reacționat artista când a aflat că...
Mai mulți copii și aduți s-au intoxicat cu clor într-o piscină dintr-un hotel de lux...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am dus la bunăciunea asta în bar şi, după ce am...
Un nou spray nazal pentru Alzheimer elimină toxinele din neuroni