Cerbul de Aur 2019. Ștefan Bănică jr. și Irina Rimes vor deschide seria recitalurilor

Cerbul de Aur 2019. Ștefan Bănică jr. și Irina Rimes vor deschide seria recitalurilor
Publicat: 16/07/2019, 14:08

Cea de-a XIX-a ediție a Cerbului va debuta pe 22 august.

„Ștefan Bănică jr. va ridica publicul în picioare, așa cum o face la fiecare concert al său. Cu 16 discuri de autor, peste 30 de videoclipuri, piese devenite hituri clasice și mii de concerte sold out în toată țara, Ștefan Bănică jr. revine pe scena de la Brașov, într-un recital electrizant”, anunță organizatorii.

„Mă bucur că se continuă tradiția Festivalului Cerbul de Aur. Mă leagă multe amintiri frumoase de Festivalul de la Brașov, fie că am avut recitaluri sau am văzut și am ascultat artiști internaționali la care nici nu visam, mai ales la începutul anilor ”90″, declară celebrul artist. „Anul acesta am răspuns cu mare plăcere invitației de a susține un recital. O să cânt alături de Rock”n roll band și grupul vocal The 50’s și sper să fie un concert de care să se bucure toate generațiile prezente la spectacol, dar și telespectatorii. Așadar, s-o facem lată, încă o dată!”, încheie Ștefan.

A doua zi, pe 23 august, este rândul Irinei Rimes să urce pe scena din Piața Sfatului. Artista, care a lansat un proiect special, trilogia muzicală „Iubiri secrete”, mărturisește că a visat de mică să cânte la Cerbul de Aur.

„Să cânt în concurs. Dar uite că viața a aranjat și mai frumos, să vin în recital. Mulțumim pentru invitație. Promitem să facem un show de muzică original, inspirat și interesant”, spune Irina Rimes.

Acestea nu vor fi singurele recitaluri și momente muzicale speciale, organizatorii promit și alți artiști îndrăgiți, români și străini, pe scena Festivalului.

Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55 de mii de euro.

Pentru cele patru zile ale Festivalului, organizatorii au pus în vânzare mai multe categorii de bilete – Club Cerbul de Aur, VIP, Categoria 1, Categoria 2 și Categoria 3 și abonamente, cu prețuri pornind de la 70 de lei.

În 2019, Festivalul Internațional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 22 – 25 august. TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere și evenimente adiacente. Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradițională românească și prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical. Evenimentul va fi transmis în direct și în exclusivitate de Televiziunea Română.

Mai multe informații sunt disponibile pe siteul cerbuldeaur.ro

Ștefan Bănică jr. este absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică, București, clasa prof. Ion Cojar (1985-1989), actor, cântăreț, compozitor, textier și orchestrator, Ștefan Bănică jr. a lansat nu mai puțin de 16 albume de autor, peste 30 de videoclipuri, a jucat în zeci spectacole de teatru și numeroase filme, a fost gazda și moderatorul unor celebre show-uri TV, jurat și mentor la la „X Factor”, a susținut mii de concerte cu sute de mii de spectatori – concertele sale de Crăciun, de exemplu, au devenit o tradiție. Iubitorii teatrului l-au putut vedea în „D”ale carnavalului”, de I.L. Caragiale, „Bună seara, d-le Wilde!”, de Oscar Wilde, „Visul unei nopți de vară”, „Poveste de iarnă”, „Hamlet” și „A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare, „Cui i-e frică de Virginia Woolf”, de Edward Albee etc.

„Eroii nu au vârstă”, „Liceenii”, „Extemporal la dirigenție”, „Liceenii rock”n roll”, „Triunghiul morții” sunt doar câteva dintre filmele în care Ștefan Bănică jr. a jucat.

De-a lungul carierei, a lansat zeci de hituri precum: „Te iubesc ca un bleg”, „Rodica”, „Mi-e dor de ochii tăi”, „Găsește-mi loc în inima”, „Te iubesc, femeie, „Ăsta-s eu”, „Încă o zi”, „Doar o dată-i Crăciunul, „S-o facem lată”, „Dansează baba”, „Ce e dragostea”, „Să zbor” etc. A fost distins cu numeroase premii atât pentru cariera de actor și om de televiziune, cât și pentru cea de muzician.

Irina Rimes a scris hituri pentru artiști precum INNA, Andra, Antonia, Alina Eremia, DJ Sava sau Raluka. Irina a lansat, de asemenea, și primul album vizual din România, „Despre El”, urmat de albumul-carte „Cosmos”, ilustrat cu poezii originale. Jurat „Vocea României” ajuns deja la al doilea sezon, Irina Rimes a monopolizat topurile radio și TV încă de la lansarea pe piața muzicală.

Festivalul Internațional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 și a avut 18 ediții, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internațional de muzică organizat în România și, în mod tradițional, la Brașov. De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariții sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger și mulți alții. Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci și unul național, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori și telespectatori din întreaga țară, anunță Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol din TVR.

Foto: Ștefan Bănică – Irina Rimes / Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?