Cercetătorii au descoperit, pe fundul oceanului, un drum subacvatic nemaivăzut până acum: ”Este drumul către Atlantida” (VIDEO)

Cercetătorii au descoperit, pe fundul oceanului, un drum subacvatic nemaivăzut până acum: ”Este drumul către Atlantida” (VIDEO)
Cercetătorii au descoperit, pe fundul oceanului, un drum subacvatic nemaivăzut până acum / Sursă Foto: YouTube - Captură
Publicat: 11/05/2022, 22:58

Oamenii de știință de la bordul navei EV Nautilus au descoperit ceea ce părea a fi un drum de cărămidă pe fundul oceanului.

Oceanografii de la bordul navei explorau fundul oceanului din jurul Monumentului Național Marin, Papahānaumokuākea, un lanț muntos vulcanic subacvatic de lângă coasta Hawaii, când s-a întâmplat să găsească structura asemănătoare unui drum de cărămidă, relatează New York Post.

Descoperirea a fost transmisă în direct pe canalul de YouTube al expediției Luʻuaeaahikiikekumu.

Cercetător: „Aceasta este o nebunie”

„Glumești? Aceasta este o nebunie!” a exclamat un cercetător când echipa a descopeir structura la aproape 1.000 de metri sub suprafața oceanului. Mai puțin de 3% din cei 180.000 de km pătrați ale Papahānaumokuākea au fost înregistrați.

„Este drumul către Atlantida”, a spus un alt membru al echipei.

Ceea ce părea a fi un drum de cărămidă era de fapt o placă de rocă vulcanică, care se presupune că s-a fracturat în cursul unui proces de încălzire și răcire, potrivit canalului YouTube al EV Nautilus. Structura se află în vârful muntelui Nootka Seamount.

Formațiunea este cunoscută și sub numele de „albia uscată a lacului” și a fost identificată mai târziu ca rocă de hialoclastită.

Echipa a observat numeroase creaturi fascinante în timpul călătoriei lor, inclusiv porci de mare, castraveți de mare și stele de mare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase