Cererile lui Gigi Becali și Dumitru Cioflină de schimbare a regimului de detenție, respinse

Cererile lui Gigi Becali și Dumitru Cioflină de schimbare a regimului de detenție, respinse
Publicat: 09/07/2013, 20:52
Actualizat: 28/09/2018, 16:50

Cererile lui Gigi Becali și Dumitru Cioflină de schimbare a regimului de detenție din semideschis în deschis, astfel încât să poată fi lăsați să iasă din penitenciar între anumite ore, au fost respinse, marți, de Judecătoria Sectorului 5, hotărârea instanței fiind definitivă.

La judecarea cererii sale, Becali a arătat în fața instanței că îndeplinește condițiile legale pentru a avea un regim de detenție deschis și că vrea să poată merge la muncă, nu să fie transportat cu duba toată ziua.

Finanțatorul Stelei a spus că în continuare ar fi donat bani, cel puțin pentru spitalul de oncologie pentru care strânge bani Dan Puric, dar și pentru un azil de bătrâni care era în proiectul ministrului pentru IMM și Turism, Maria Grapini. Becali a precizat că, deși dorește, nu poate face actele de donație pentru că îi lipsește un telefon mobil, cu care ar putea face demersurile financiare și logistice pentru susținerea acestor două proiecte caritabile.

El a mai spus că populația României l-a votat în număr considerabil și că judecătorii nu au de ce să se teamă în legătură cu restrângerea restricțiilor în cazul regimului său de detenție.

Becali i-a spus judecătorului care este programul său din penitenciar, arătând că acesta este bazat pe cititul cărților de rugăciune, dar și a manualelor juridice și a Codului penal.

Avocatul lui Cioflină, Bogdan Vlad, a arătat că dacă nici în cazul clientului său nu sunt aplicabile normele legale care permit schimbarea regimului de detenție, atunci articolul respectiv nu are niciun fundament în lege.

Dumitru Cioflină a spus că ar vrea să fie liber dacă legea îi permite, precizând că se află într-o situație deosebită, el fiind ofițer activ de peste 45 de ani în branșa militară.

„Zilnic m-am aflat într-o dublă ipostază, aceea de procuror, dar și de judecător, iar timp de 45 de ani am luat, constant, decizii privind soarta altor oameni”, a arătat Cioflină în fața instanței.

În 27 iunie, Tribunalul București a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de șase luni de închisoare, finanțatorul FC Steaua având astfel o condamnare de trei ani și jumătate de detenție.

Avocații lui Becali au declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că decizia Tribunalului nu este definitivă și va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București.

Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnările definitive primite în dosarele privind sechestrarea de persoane, schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării și „Valiza”.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale. Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Aceștia au fost încarcerați în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferați la Penitenciarul Jilava.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare și în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Instanța nu a făcut reindivualizarea și contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocații acestuia au cerut, la Tribunalul București, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.

În 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanța supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina.

Gigi Becali și-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaților a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Se limitează plățile cash. Legea a fost votată
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom