Cererile lui Gigi Becali și Dumitru Cioflină de schimbare a regimului de detenție, respinse

Cererile lui Gigi Becali și Dumitru Cioflină de schimbare a regimului de detenție, respinse
Publicat: 09/07/2013, 20:52
Actualizat: 28/09/2018, 16:50

Cererile lui Gigi Becali și Dumitru Cioflină de schimbare a regimului de detenție din semideschis în deschis, astfel încât să poată fi lăsați să iasă din penitenciar între anumite ore, au fost respinse, marți, de Judecătoria Sectorului 5, hotărârea instanței fiind definitivă.

La judecarea cererii sale, Becali a arătat în fața instanței că îndeplinește condițiile legale pentru a avea un regim de detenție deschis și că vrea să poată merge la muncă, nu să fie transportat cu duba toată ziua.

Finanțatorul Stelei a spus că în continuare ar fi donat bani, cel puțin pentru spitalul de oncologie pentru care strânge bani Dan Puric, dar și pentru un azil de bătrâni care era în proiectul ministrului pentru IMM și Turism, Maria Grapini. Becali a precizat că, deși dorește, nu poate face actele de donație pentru că îi lipsește un telefon mobil, cu care ar putea face demersurile financiare și logistice pentru susținerea acestor două proiecte caritabile.

El a mai spus că populația României l-a votat în număr considerabil și că judecătorii nu au de ce să se teamă în legătură cu restrângerea restricțiilor în cazul regimului său de detenție.

Becali i-a spus judecătorului care este programul său din penitenciar, arătând că acesta este bazat pe cititul cărților de rugăciune, dar și a manualelor juridice și a Codului penal.

Avocatul lui Cioflină, Bogdan Vlad, a arătat că dacă nici în cazul clientului său nu sunt aplicabile normele legale care permit schimbarea regimului de detenție, atunci articolul respectiv nu are niciun fundament în lege.

Dumitru Cioflină a spus că ar vrea să fie liber dacă legea îi permite, precizând că se află într-o situație deosebită, el fiind ofițer activ de peste 45 de ani în branșa militară.

„Zilnic m-am aflat într-o dublă ipostază, aceea de procuror, dar și de judecător, iar timp de 45 de ani am luat, constant, decizii privind soarta altor oameni”, a arătat Cioflină în fața instanței.

În 27 iunie, Tribunalul București a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de șase luni de închisoare, finanțatorul FC Steaua având astfel o condamnare de trei ani și jumătate de detenție.

Avocații lui Becali au declarat atunci, pentru MEDIAFAX, că decizia Tribunalului nu este definitivă și va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel București.

Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnările definitive primite în dosarele privind sechestrarea de persoane, schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării și „Valiza”.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanța supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale. Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Aceștia au fost încarcerați în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferați la Penitenciarul Jilava.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare și în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Instanța nu a făcut reindivualizarea și contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocații acestuia au cerut, la Tribunalul București, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.

În 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanța supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina.

Gigi Becali și-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaților a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Banca vinde un PASSAT care merită toată atenția
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ai bărbat acasă'. Andreea Tonciu i-a prins în ipostaze intime, în mare. Reacţie şoc
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ȘTEFANIA a PIERDUT lupta cu MOARTEA, la doar 20 de ani
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițista care s-a sinucis? Motivul șocant pentru care a decis să...
Se dau toți banii înapoi! Anunț de ultimă oră pentru milioane de români: Returnăm banii...
S-a dat alarma de război. Trimit militarii în România. Alertă totală lângă țara noastră
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...