Cinci bebeluși născuți în primele ore din an la Cluj-Napoca, premiați de primarul Boc

Cinci bebeluși născuți în primele ore din an la Cluj-Napoca, premiați de primarul Boc
Publicat: 01/01/2015, 17:42

Primarul Emil Boc a mers la Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca însoțit de câțiva tineri de la Federația SHARE, care se ocupă de organizarea evenimentelor în cadrul proiectului Cluj – Capitală Europeană a Tineretului, și a stat de vorbă cu mamele care au adus pe lume primii cinci bebeluși din acest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Boc i-a premiat simbolic pe bebeluși, prin diplome de onoare care atestă că ei sunt primii cetățeni ai Clujului Capitală Europeană a Tineretului.

„Am premiat simbolic primii cetățeni ai Capitalei Europene a Tineretului, care au o triplă calitate – cetățeni români, cetățeni europeni și cetățeni ai Capitalei Europene a Tineretului Cluj-Napoca. Au primit cadouri simbolice, produse imprimate cu sigla Capitalei Europene a Tineretului, iar ca primar m-am gândit la următorul lucru: această diplomă simbolică pe care au primit-o o vor putea utiliza începând cu vârsta de 18 ani, oricând până la 30 de ani, să meargă cu diploma la primarul care va fi atunci în funcție la Cluj și timp de un an să aibă statutul de consilier onorific al primarului, pe probleme de tineret. Sper să își exercite acest statut”, a declarat Boc.

Dan Boitor, medic primar obstetrică-ginecologie la Clinica Ginecologie 1, a spus, în timpul vizitei lui Emil Boc la spital, că primii cinci bebeluși s-au născut normal, fără ca nașterile să fie programate și au primit note de 9 și 10.

„Eu am intrat de gardă de dimineață și am asistat la naștere trei bebeluși. Ceilalți doi s-au născut în cursul nopții”, a spus Dan Boitor.

Mama primului bebeluș născut în 2015 la Clinica Ginecologie 1 a declarat corespondentului MEDIAFAX că micuțul ar fi trebuit să vină pe lume abia în 16 ianuarie.

„Am intrat în travaliu miercuri dimineață și am născut imediat după focul de artificii, la ora 01.40. Băiețelul e bine, sănătos, e primul copil și îl cheamă Marc”, a spus ea.

În prima zi a anului 2015, în maternitățile din Cluj-Napoca au venit pe lume șase copii. Cinci dintre aceștia, patru băieți și o fetiță, s-au născut în Clinica Ginecologie 1, iar cel de-al șaselea, un băiețel, s-a născut în Clinica „Dominic Stanca”.

Asistentul medical Eli Baciu a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că bebelușul născut la Clinica „Dominic Stanca” a venit pe lume la ora 9.30, în urma unei nașteri normale, a avut o greutate de 4.600 de grame și a primit numele Ionuț.

Potrivit statisticilor, pe parcursul anului 2014 în Clinica Ginecologie 1 din Cluj-Napoca au venit pe lume aproape 2.000 de bebeluși, iar în Clinica „Dominic Stanca” s-au născut 3.140 de bebeluși.