Cinci români și-au pus soțiile să se prostitueze în Franța! Cuplurile au făcut „Turul Franței” prin proxenetism, în timp ce femeile primeau clienții în același apartament

Cinci români și-au pus soțiile să se prostitueze în Franța! Cuplurile au făcut „Turul Franței” prin proxenetism, în timp ce femeile primeau clienții în același apartament
Cinci români și-au pus soțiile să se prostitueze în Franța! Cuplurile au făcut „Turul Franței” prin proxenetism, în timp ce femeile primeau clienții în același apartament / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 25/02/2021, 10:36
Actualizat: 25/02/2021, 10:36

Cinci cupluri de români din regiunea Moldova au dezvoltat o rețea atipică de proxenetism în Franța, migrând dintr-o parte în alta în timp ce femeile își ofereau serviciile clienților în același apartament.

Ancheta procurorilor din Franța a pornit de la un apel anonim, astfel, aceștia au pus sub supraveghere un apartament din Meaux, de lângă Paris, relatează actu.fr. Doi din cinci bărbați români au fost arestați și prezentați judecătorilor instanței penale joi, 18 februarie 2021.

În septembrie 2019, cineva a denunțat la poliție faptul că într-un apartament închiriat prin Airbnb au loc activități sexuale plătite. Veridicitatea informațiilor a fost confirmată rapid prin reclamele publicate pe site-uri specializate. Ulterior, poliția din Melders s-a mobilizat pentru rezolvarea acestui caz.

Polițiștii au observat cum două femei tinere primeau vizitatori la intervale regulate. Într-o altă zi au apărut oameni noi, dar, la fel ca înainte, aceștia veneau și plecau în mod regulat. Doi clienți interceptați la ieșire au confirmat presupusa activitate.

„Turul Franței” prin proxenetism

Astfel, autoritățile au deschis o amplă anchetă. Primele anunțuri au fost postate în februarie 2018. În decembrie 2019, în absența „chiriașilor”, au fost instalate dispozitive de ascultare. Anchetatorii au identificat diferite orașe în care tinerele femei și-au oferit serviciile.

Acest mijloc de spionaj audio a fost folosit și pentru a-i cunoaște mai bine pe cei implicați în această „activitate”. Cinci cupluri din două orașe din Moldova și-au unit forțele. Au funcționat în afara oricărei rețele de proxenetism. Doi bărbați păreau investiți în mod special în organizarea modului în care cele cinci însoțitoare se prostituau: unul se ocupa de logistică, iar celălalt de comunicare.

Anchetatorii au descoperit că cel puțin o femeie nu mai părea să fie de acord cu bărbatul ei.

„Nu mai suport. Banii rămân la el, el se ocupă de conturile. De 19 ani mă prostituez pentru el”, a mărturisit una dintre femei.

În funcție de numărul de slineți, autoritățile au putut estima venitul lunar al fiecărei prostituate. Fiecare femeie câștiga între 5.000 și 7.000 euro pe lună. Apoi au verificat conturile bancare și au monitorizat tranzacțiile între cupluri și în special transferurile către membrii familiilor lor care au rămas în România. Era vorba de suma de 175.000 euro.

La sfârșitul lunii iunie 2020, poliția a profitat de un control rutier pentru a-i reține pe cei doi bărbați care au fost ulterior, precum și pe soțiile lor, care au fost audiate.

Prostituția – o „alegere” a soțiilor lor

În fața judecătorilor, cu ajutorul unui interpret, cei doi deținuți au adoptat aceeași strategie de apărare. Aceștia au criticat inițial interdicția de a practica prostituția în vigoare în Franța, indicând că femeile făceau asta în mod voluntar. Ei s-au dat drept soți „moderni și respectuoși” față de alegerea partenerelor lor:

„Au decis să se prostitueze pentru a-și ajuta familiile. Le-am respectat alegerea. Sunt adulte!”, s-a apărat unul dintre bărbați.

Procurorul a explicat faptul că, din contră, cazul este total opus față de ce susțin inculpații. Dar a insistat asupra „exploatării femeilor în corpul lor”. Apoi a enumerat toate actele care dovedesc implicarea lor în procurarea și spălarea banilor. Totdată, a solicitat pedepse severe pentru cei cinci inculpați.

Judecătorii au impus tuturor pedeapsa cu închisoarea, în funcție de gradul lor de implicare: 24 de luni pentru fiecare dintre cei trei bărbați care nu au fost prinși, 36 de luni și 42 de luni pentru fiecare dintre cei doi bărbați arestați, fără posibilitate ade a fi eliberați înainte de termen. Un nou mandat de arestare a fost emis pentru cei trei bărbați identificați, dar încă dați dispăruți. Toți vor trebui să plătească o amendă de 10.000 euro și să respecte o interdicție definitivă de intrare pe teritoriul francez.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului