Cinci români și-au pus soțiile să se prostitueze în Franța! Cuplurile au făcut „Turul Franței” prin proxenetism, în timp ce femeile primeau clienții în același apartament

Cinci români și-au pus soțiile să se prostitueze în Franța! Cuplurile au făcut „Turul Franței” prin proxenetism, în timp ce femeile primeau clienții în același apartament
Cinci români și-au pus soțiile să se prostitueze în Franța! Cuplurile au făcut „Turul Franței” prin proxenetism, în timp ce femeile primeau clienții în același apartament / Sursă FOTO: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 25/02/2021, 10:36
Actualizat: 25/02/2021, 10:36

Cinci cupluri de români din regiunea Moldova au dezvoltat o rețea atipică de proxenetism în Franța, migrând dintr-o parte în alta în timp ce femeile își ofereau serviciile clienților în același apartament.

Ancheta procurorilor din Franța a pornit de la un apel anonim, astfel, aceștia au pus sub supraveghere un apartament din Meaux, de lângă Paris, relatează actu.fr. Doi din cinci bărbați români au fost arestați și prezentați judecătorilor instanței penale joi, 18 februarie 2021.

În septembrie 2019, cineva a denunțat la poliție faptul că într-un apartament închiriat prin Airbnb au loc activități sexuale plătite. Veridicitatea informațiilor a fost confirmată rapid prin reclamele publicate pe site-uri specializate. Ulterior, poliția din Melders s-a mobilizat pentru rezolvarea acestui caz.

Polițiștii au observat cum două femei tinere primeau vizitatori la intervale regulate. Într-o altă zi au apărut oameni noi, dar, la fel ca înainte, aceștia veneau și plecau în mod regulat. Doi clienți interceptați la ieșire au confirmat presupusa activitate.

„Turul Franței” prin proxenetism

Astfel, autoritățile au deschis o amplă anchetă. Primele anunțuri au fost postate în februarie 2018. În decembrie 2019, în absența „chiriașilor”, au fost instalate dispozitive de ascultare. Anchetatorii au identificat diferite orașe în care tinerele femei și-au oferit serviciile.

Acest mijloc de spionaj audio a fost folosit și pentru a-i cunoaște mai bine pe cei implicați în această „activitate”. Cinci cupluri din două orașe din Moldova și-au unit forțele. Au funcționat în afara oricărei rețele de proxenetism. Doi bărbați păreau investiți în mod special în organizarea modului în care cele cinci însoțitoare se prostituau: unul se ocupa de logistică, iar celălalt de comunicare.

Anchetatorii au descoperit că cel puțin o femeie nu mai părea să fie de acord cu bărbatul ei.

„Nu mai suport. Banii rămân la el, el se ocupă de conturile. De 19 ani mă prostituez pentru el”, a mărturisit una dintre femei.

În funcție de numărul de slineți, autoritățile au putut estima venitul lunar al fiecărei prostituate. Fiecare femeie câștiga între 5.000 și 7.000 euro pe lună. Apoi au verificat conturile bancare și au monitorizat tranzacțiile între cupluri și în special transferurile către membrii familiilor lor care au rămas în România. Era vorba de suma de 175.000 euro.

La sfârșitul lunii iunie 2020, poliția a profitat de un control rutier pentru a-i reține pe cei doi bărbați care au fost ulterior, precum și pe soțiile lor, care au fost audiate.

Prostituția – o „alegere” a soțiilor lor

În fața judecătorilor, cu ajutorul unui interpret, cei doi deținuți au adoptat aceeași strategie de apărare. Aceștia au criticat inițial interdicția de a practica prostituția în vigoare în Franța, indicând că femeile făceau asta în mod voluntar. Ei s-au dat drept soți „moderni și respectuoși” față de alegerea partenerelor lor:

„Au decis să se prostitueze pentru a-și ajuta familiile. Le-am respectat alegerea. Sunt adulte!”, s-a apărat unul dintre bărbați.

Procurorul a explicat faptul că, din contră, cazul este total opus față de ce susțin inculpații. Dar a insistat asupra „exploatării femeilor în corpul lor”. Apoi a enumerat toate actele care dovedesc implicarea lor în procurarea și spălarea banilor. Totdată, a solicitat pedepse severe pentru cei cinci inculpați.

Judecătorii au impus tuturor pedeapsa cu închisoarea, în funcție de gradul lor de implicare: 24 de luni pentru fiecare dintre cei trei bărbați care nu au fost prinși, 36 de luni și 42 de luni pentru fiecare dintre cei doi bărbați arestați, fără posibilitate ade a fi eliberați înainte de termen. Un nou mandat de arestare a fost emis pentru cei trei bărbați identificați, dar încă dați dispăruți. Toți vor trebui să plătească o amendă de 10.000 euro și să respecte o interdicție definitivă de intrare pe teritoriul francez.