• Publicat:
Știri

Cinci sirieni au fost prinși lângă graniță, după ce au trecut Prutul într-un mod nemaiîntâlnit

Cinci sirieni au fost prinși lângă graniță, după ce au trecut Prutul într-un mod nemaiîntâlnit
Cinci sirieni cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani au fost prinși de polițiștii de frontieră vasluieni, după ce au intrat ilegal în România cu intenția de a ajunge în spațiul Schengen, traversând râul Prut, de la granița româno-moldovenească, cu ajutorul unei camere de cauciuc.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași, cei cinci tineri au fost prinși pe raza localității vasluiene Valea Grecului, în urma unei avertizări transmise de către autoritățile de frontieră din Republica Moldova, care au observat intenția sirienilor de a trece râul Prut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei cinci emigranți au fost ușor de recunoscut de către polițiștii de frontieră, în condițiile în care aveau hainele ude și murdare.

„Conform procedurilor, cele cinci persoane au fost legitimate, ocazie cu care s-a constatat că acestea nu vorbesc limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, în vederea stabilirii identității și efectuării cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate și cu sprijinul autorităților din Republica Moldova, s-a stabilit că cei cinci bărbați au trecut râul Prut cu ajutorul unei camere de cauciuc, cu intenția de a ajunge într-o țară din Spațiul Schengen”, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al ITPF Iași, Denis Lazăr.

Polițiștii de frontieră vasluieni au întocmit dosar penal pe numele sirienilor pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, tinerii emigranți fiind predați autorităților de frontieră din Republica Moldova pentru continuarea cercetărilor.

Inchide