Cine este băiatul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai. Fotografia emoționantă a făcut înconjurul lumii: „Am făcut ce am simțit”

Cine este băiatul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai. Fotografia emoționantă a făcut înconjurul lumii: Am făcut ce am simțit
Publicat: 22/12/2017, 09:42

Așa au descris jurnaliștii fotografia realizată de colegul nostru de la Mediafax Foto, Alexandru Dobre, în care un elev a îngenuncheat în fața sicriului cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai. Adolescentul învață la Colegiul „Sfântul Sava” din București, școala în care a învățat și Regele și a acceptat să explice pentru TVR, gestul pe care l-a făcut la Palatul Regal.

„Am făcut ce am simțit. Mi s-a părut un gest normal. În fața unor oameni merită să îngenunchezi. Regele fără îndoială a fost unul dintre ei” – Vlad Dragne, elev în clasa a X-a la Colegiul Sfântul Sava.

După ce a aflat că Regele a murit, Vlad a căutat mai multe informații despre Majestatea Sa. Internetul și televiziunile l-au ajutat să-și contureze propria opinie despre suveran. Profesorul de română i-a împrumutat „Jurnalul lui Corneliu Coposu”, în care a citit despre Mihai I, omul. L-au impresionat încercările Regelui de a reveni în țară, după căderea comunismului.

„Atunci când a stat cele trei zile, mi s-a părut atât de impresionant pentru că și-a păstrat promisiunea, chiar atunci când un milion de oamnei i-au cerut să nu o facă, pentru că știa că pe termen lung repercusiunile vor fi negative” – Vlad Dragne.

Îl deranjează acum că politicienii nu mai pun preț pe educație, ața cum a făcut Regele Mihai. Majestatea Sa a învățat în clasa Palatină, o clasă făcută special pentru el. Tatăl său, Carol al II-lea, a cerut ca în această clasă să fie doar copiii de zece, dar din toate mediile sociale. Iar examenele se dădeau în holul Colegiului „Sfântul Sava”. Elevii de azi sunt curioși să afle cum a învățat Regele.

MAI MULTE PE SITE-UL TVR