Cine este Florina Jipa, senatoarea care l-a miruit pe Șova în Parlamentul României

Cine este Florina Jipa, senatoarea care l-a miruit pe Șova în Parlamentul României
Publicat: 25/03/2015, 19:33
Actualizat: 25/03/2015, 20:35

Florina Jipa a fost avocat până la Revoluție și a ocupat apoi, în perioada 1990-1997, funcția de consilier la Ministerul Justiției. Între 1997 și 2000 a fost judecător la Tribunalul București, renunțând apoi la magistratură pentru o carieră politică sub umbrela PRM. Atunci a intrat în Camera Deputaților pe listele partidului condus de Corneliu Vadim Tudor. După trei mandate ca deputat, Florina Jipa se află acum la primul mandat de senator și la al patrulea partid. De la PRM a trecut în septembrie 2008 la PSD, formațiune politică pe care a părăsit-o în octombrie 2012, când s-a alăturat grupului independenților. A intrat apoi în Senat din partea PP-DD, iar în decembrie 2013 a trecut la UNPR. În prezent este membru al Comisie Juridice din Senat.

Florina Jipa este căsătorită cu Cristian Jipa, judecătorul al cărui nume a apărut în dosarul lui Cătălin Voicu și care a fost sancționat de Consiliul Superior al Magistraturii cu reducerea salariului timp de o lună pentru relația pe care a avut-o cu acesta. Cristian Jipa a recunoscut că a fost sunat pe data de 26 noiembrie 2009 de către senatorul PSD Cătălin Voicu care i-a cerut să se întâlnească la un restaurant. Judecătorul a spus că nu a refuzat întrucât avea o obligație morală față de Cătălin Voicu, care i-a salvat o dată viața. Cristian Jipa a precizat că, în urmă cu câțiva ani, a suferit o criză și a fost internat de urgență, însă risca să moară pentru că spitalul la care a fost dus nu avea aparatură. Soția sa, Florina Jipa, a apelat atunci la ajutorul senatorului Voicu, care l-a mutat în alt spital.

În privința întâlnirii de la restaurant- la care a participat și senatorul Alexandru Mazăre – judecătorul a mai precizat că a primit un bilet de la senatorul Voicu pentru a afla numărul completului și numele judecătorilor și că a luat biletul pentru că informațiile solicitate erau publice: „Am avut un moment de cumpănă. Acum îmi vine să-mi dau pumni în cap”.

Florina Jipa a vrut să fie judecător CCR. „Acest loc aparține Senatului, nu celor din afară”

Senatoarea a vrut să își depună candidatura pentru poziția de judecător CCR lăsată liberă de către Toni Greblă. „Cu regret și amărăciune în suflet, am constatat că, până acum, fiecare Cameră își desemna pentru o funcție de judecător la Curtea Constituțională unul dintre membrii săi. Este pentru prima oară când mi-a fost dat să văd că, de data aceasta, Senatul nu a mai procedat la fel”, a spus ea. „Vreau să se ia act în stenogramă de faptul că înțeleg să îmi depun CV-ul pentru postul de la Curtea Constituțională atâta vreme cât acest loc aparține Senatului, nu celor de afară. Voi depune dosarul la Comisia juridică și bănuiesc că se va discuta și CV-ul meu”, a susținut ea, care arenunțat ulterior la această idee.

Potrivit ultimei declarații de avere, Florina Jipa are un apartament și o casă în București, o casă în Predeal, un autoturism Volvo și un Volkswagen Golf.

Miercuri, înainte de votul prin care s-a respins cererea de arestare a lui Dan Șova, Jipa a făcut cruci cu mir pe fruntea, creștetul și mâinile fostului ministru.

Adversară declarată a arestării lui Dan Șova, senatoarea UNPR a declarat că l-a „miruit” pe colegul său pentru că e un om credincios. „Pentru că sunt un om credincios, am fost la Mormântul Sfânt. Nu voi sta niciodată în genunchi. L-am adus eu de la Mormântul Sfânt”, a spus senatoarea.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
REGELE asfaltului din CONSTANȚA a prins un CONTRACT impresionant la Tulcea!
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
Este absolut obligatoriu pentru toată România! Un medic a spus exact ce trebuie să facă...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...