Cine l-a scăpat de amenda de 2.000 de lei pe protestatarul surdo-mut care a „scandat” împotriva PSD

Publicat: 18/06/2018, 17:02
Actualizat: 28/09/2018, 07:26

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au admis contestația lui Ioan Duia, protestatarul cu deficiențe de auz și de vorbire, și au anulat amenda de 2.000 de lei pe care acesta a primit-o de la jandarmi la protestul din ziua Congesului PSD, decizia nefiind definitivă.

„Admite plângerea contravențională formulată de petentul Duia Ioan, în contradictoriu cu intipata Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, împotriva procesului-verbal de contravenție. Anulează procesul verbal de contravenție. Exonerează petentul la plata amenzii contravenționale în cuantum de 2.000 de lei. Obligă intimata să plătească petentului suma de 734 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în decizia magistraților.

Câteva zeci de persoane s-au strâns, pe 10 martie, în fața Sălii Palatului, pentru a protesta, atunci când PSD a organizat un congres extraordinar. Jandarmii i-au ridicat atunci pe unii dintre protestatari care au scandat împotriva partidului condus de Liviu Dragnea, pentru tulburarea ordinii și liniștii public. Printre protestatarii amendați la Congresul PSD din 10 martie se numără și un bucureștean surdo-mut, în al cărui proces verbal jandarmul a notat, la descriererea faptei, că bărbatul a scandat lozinci anti-PSD, potrivit paginii de Facebook Corupția Ucide. Amenda dată acestuia a fost de 2.000 lei.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, referitor la bucureșteanul surdo-mut, în al cărui proces verbal jandarmul a notat, la descriererea faptei, că bărbatul a scandat lozinci anti-PSD, că se fac verificări, însă este vorba despre o eroare de redactare.

„Din câte știu, acolo este o eroare de redactare a procesului verbal. Așa cum a anunțat inspectorul general al Jandarmeriei Române, a dispus niște verificări. Sunt convinsă că aceste verificări se vor face foarte repede și despre rezultatul acestor verificări vă vom informa”, a declarat, la acel moment, Carmen Dan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase