Cine sunt CEI TREI OAMENI CARE AU MURIT în accidentul provocat de Huidu. Povestea unor vieți împlinite: Magda, Ion și Ștefan

Cine sunt CEI TREI OAMENI CARE AU MURIT în accidentul provocat de Huidu. Povestea unor vieți împlinite: Magda, Ion și Ștefan
Publicat: 14/03/2013, 15:50
Actualizat: 05/07/2013, 10:48

În vreme ce atenția este îndreptată doar asupra lui Șerban Huidu, gândul vă prezintă povestea Magdei Drăghici, Ion Garbis și Ștefan Lungu Balogh, cei trei oameni ale căror destine au fost frânte brutal în accidentul în care a fost implicată vedeta tv.

„Un cuplu împlinit”

De zece ani, Magda Drăghici și Ion Garbis formau un cuplu împlinit, din toate punctele de vedere.

„Nu erau căsătoriți oficial, fiecare mai fusese o dată căsătorit și probabil se temeau de încă un eșec. Dar altfel erau soț și soție, chiar dacă stăteau separat, fiecare avea casa lui. El avea chiar mai multe, însă locuia într-un apartament de pe strada Castelului, iar ea avea un apartament într-un complex rezidențial de la marginea orașului”, spune Cristina Lapis, prima soție a lui Ion Garbis, „Nini” pentru prieteni și cunoscuți.

Cei doi au divorțat în urmă cu mulți ani, dar au rămas amici, Cristina petrecând câteva clipe, duminică seară, la căpătâiul fostului său soț, aflat în comă la Spitalul Județean Brașov. Acum încearcă să dea de urma singurelor rude ale bărbatului: „Noi nu am avut copii, iar după divorț el nu s-a mai recăsătorit, singurele rude pe care știu că le mai are sunt un văr și o mătușă care trăiesc la București. Încerc să-i găsesc pentru că sunt singurii săi moștenitori legali”.

Amândoi ingineri, Magda Drăghici și Nini Garbis erau din familii foarte bune – iar după Revoluție și înstărite – din Brașov. Fuseseră colegi de serviciu la Întreprinderea „Hidromecanica”, iar prin ’98, când în uzină au început concedierile, n-au mai stat pe gânduri, au demisionat și s-au apucat de o afacere pe cont propriu: Magda și-a înființat o firmă, SC Toledo SRL, pe care a început să o administreze cu tot mai mult succes, după ce Nini a devenit director comercial.

„Firma merge foarte bine chiar și pe criza asta. Probabil că o va prelua fiica din prima căsătorie a Magdei”, povestește, la rândul său, „domnul Marius și atât, e suficient”, bun prieten al celor doi.

Despre fiica femeii ne spune doar că a absolvit cu brio o facultate de IT și a fost angajată imediat de o reputată firmă din București. Când venea la Brașov, locuia împreună cu mama ei într-un apartamentul de 4 camere din complexul rezidențial „Avangarden”, devenit acum, pentru două zile, loc de priveghi.

Ne roagă insistent să nu o căutăm, „pentru că numai de presă nu-i arde în asemenea momente și, oricum, și-a închis telefonul”. Apoi vocea i se voalează: „Păcat că Magda n-a mai apucat să o vadă mireasă și la casa ei, cum își dorea atât de mult, ca și Nini de altfel, care o iubea enorm pe fată”.

Apoi își portretizează, succint, și prietenii dispăruți fără veste: „Doi oameni împliniți, dinamici, iubitori de munte, cultivați, mergeau mereu la concerte, la teatru, știau să se bucure din plin de fiecare zi din viață. Nini fusese sportiv de performanță, alpinist, schior, patinator, și acum, la 58 de ani, era într-o formă fizică de invidiat. Făcea în fiecare zi o oră de alergări pe sub Tâmpa. Mergea în fiecare weekend, împreună cu Magda, în excursii pe munte, iar vara în vacanțe în străinătate. Ultima dată au fost în Grecia, acum câteva luni. Tatăl lui Nini, răposatul doctor Garbis, unul dintre cei mai buni neuropsihiatri pe care i-a avut Brașovul, era, la orbârșie, grec”.

„Omul de bază”

La scurt timp după ce Magda Drăghici și Nini Garbis și-au pus pe picioare afacerea, în firmă era angajat și „Pichiu” Balogh, demisionar și el de la „Hidro”, unde fusese ani de zile coleg cu cei doi.

„Era omul lor de bază în firmă, făcea de toate, era și bun meseriaș, se pricepea la mai multe meserii și era și un om în care puteai avea toată încrederea. Locuia tot pe strada Castelului, nu departe de casa lui Nini și era și el un om sportiv, cu greu îi dădeai 55 de ani, că atât avea, nu 65 cum s-a scris prin ziare”, continuă domnul Marius. Care ne dezvăluie apoi și încotro se îndreptau cei trei în acea duminică fatidică: „Din câte am aflat, Pichiu Balogh îi ducea la Otopeni, că plecau în străinătate, probabil pentru vreo afacere, dar nu știu exact unde.”

„Ce să pățească unul ca Huidu în România asta putredă?”

Consternați de vestea cumplitei morți a celor trei, vecinii lui Nini Garbis nu-și ascund indignarea. „Huidu ar trebui să fie judecat în regim de urgență și să-și ia pedeapsa cuvenită. Dar cum să pățească așa ceva unul ca ăsta, plin de bani și de relații, așa ceva nu se va întâmpla niciodată în România asta putredă!”, spun soții Gonțea, „vecini din copilărie” cu Nini Garbis.

La fel de supărați sunt cei doi și pe ziare și televiziuni: „Au scris și au vorbit numai de Huidu, ba l-au înjurat, ba l-au căinat, după cum le-a venit la socoteală, că doar e mare vedetă. Dar despre oamenii ăia omorâți fără nici o vină n-a suflat nimeni nicio vorbă. Și cu atât mai puțin despre suferința familiilor lor! Și dacă o să meargă vreun ziarist din ăștia la înmormântarea lor, tot despre Huidu o să vorbească, punem pariu?”

Huidu poate șofa în continuare

Transferat la București, luni după-amiază, Șerban Huidu, asistat de un avocat venit în grabă din Capitală, a avut, înainte de plecare, și o întrevedere „preliminară” cu câțiva polițiști și cu procurorul care conduce ancheta, consumată în rezerva pe care o ocupase la Spitalul Județean Brașov. Când va avea loc următoarea audiere, nimeni nu știe însă, aceasta fiind „în funcție de starea sa de sănătate”, după cum a explicat, într-o conferință de presă, procurorul Carmina Reit, șefa Parchetului Judecătoriei Brașov.

Ea i-a anunțat apoi pe jurnaliști cum că, în cazul în care Șerban Huidu ar deveni brusc netransportabil și nu s-ar putea prezenta la audieri la Poliția Brașov, „putem face și o comisie rogatorie pentru a-l audia”. Până când instanta va da un verdict, Huidu va avea inclusiv posibilitatea de a se urca din nou la volan, pentru că după ce i-au reținut permisul de conducere, polițiștii brașoveni i-au dat o autorizație provizorie de circulație valabilă 15 zile, care va fi prelungită din 30 în 30 de zile. „Așa spune legea!”, a argumentat șeful Poliției Rutiere Brașov, comisarul-șef Claudiu Tămârjan.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”