Ciolacu, despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat: Este o măsură corectă, dar trebue introduse norme pentru cazurile excepționale

Ciolacu, despre interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat: Este o măsură corectă, dar trebue introduse norme pentru cazurile excepționale
Publicat: 09/12/2019, 14:15

„În privința cumulării pensiei cu salariul, am spus și aseară că e un principiu corect, dar legea, fiindcă numai prin lege poate fi promovată și asta nu înseamnă că dacă se promovează prin lege va fi constituțională. M-am uitat foarte bine pe decizia Curții pe măsura Guvernului Boc. Nu știm dacă va interzice sau nu acest lucru. Oricum, legea trebuie să aibă niște norme în cazuri excepționale și aici vorbim de profesori sau medici, în anumite zone geografice unde nu pot fi acoperite sau nu găsesc acele comunități persoane care doresc să presteze aceste servicii. Repet, este exclus să se dea OUG fiindcă deja CCR s-a exprimat, a avut un punct de vedere și vom vedea dacă prin lege, Curtea va avea alt punct de vedere”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la finalul ședinței conducerii interimare a PSD, din Kiseleff.

Acesta a mai anunțat că în fiecare luni, la ora 10.00, vor avea loc ședințe ale Biroului Politic Național al PSD, în care vor fi luate deciziile politice ale partidului pe diverse subiecte de actualitate.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine după ce ministrul Muncii Violeta Alexandru a declarat, sâmbătă, că lucrează la un proiect de lege de interzicere a cumulării pensiei cu salariul de la stat.

Totodată, premierul Ludovic Orban a afirmat că e de acord cu interzicerea cumulării pensiei cu salariul de la stat. Șeful Executivului susține că nu e normal ca o persoană care s-a pensionat să beneficieze și de pensie și de un venit din sectorul public.

Sursă Foto: Marcel Ciolacu / Facebook