Circulație DIFICILĂ pe A2 și A4, în județul Constanța

Circulație DIFICILĂ pe A2 și A4, în județul Constanța
Publicat: 07/04/2015, 17:24

Sursa citată precizează că marți după-amiază, pe autostrada A4 și pe autostrada A2, între kilometrii 144 și 212, din județul Constanța, traficul rutier se desfășoară în condiții de vânt puternic și ploaie, existând risc de acvaplanare.

De asemenea, în județul Gorj, din cauza vântului puternic care spulberă zăpada pe partea carosabilă și a vizibilității reduse, rămâne închis DN67C Novaci – Rânca, pe sectorul cuprins între kilometrii 16 și 34+800 de metri, la ora actuală echipele de intervenței acționând cu opt utilaje de deszăpezire și de împrăștiere a materialului antiderapant.

Pe DN1, pe Valea Prahovei, unde se circula în condiții de iarnă, la ora actuală ninsoarea a încetat, iar șoseaua este umedă. În zona stațiunii Sinaia, la kilometrul 123, timp de o jumătate de oră s-a circulat pe o singură bandă din cauza unui copac rupt de vânt.

Și pe DN11, în județele Bacău și Covasna, în Pasul Oituz, se menține riscul ruperii unor arbori, din cauza vântului și a greutății zăpezii, astfel că polițiștii rutieri le recomandă șoferilor să circule cu multă prudență.

În schimb, în județul Covasna, a fost redeschis, în condiții de iarnă, DN2D Ojdula – Lepșa, unde circulația fusese întreruptă pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină eficient în zona rămasă neasfaltată, pe o distanță de aproape cinci kilometri, în apropiere de limita cu județul Vrancea, unde stratul de zăpadă măsura aproape 30 de centimetri.

Traficul rutier a fost reluat și pe DN1A Săcele – Cheia, în zona Brădet, din județul Brașov, după ce, în cursul dimineții, fusese întrerupt din cauza unui autotren care a derapat.

Marți dimineață, ciirculația rutieră s-a desfășurat îngreunat, în condiții de iarnă, pe mai multe drumuri din țară din cauza ninsorilor abundente și a viscolului, iar unele tronsoane de drum au fost închise temporar pentru deszăpezire.

Luni dimineață, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 20 de județe din nordul, centrul, estul și sud-estul țării, unde începând de luni după-amiază și până marți seară vor fi ploi, lapoviță și ninsori, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 50-60 de kilometri pe oră.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Bacău, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, fiind valabilă de luni, ora 15.00, până marți, la ora 20.00.

În zona Carpaților Orientali și Meridionali va ninge, se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intervale în care ninsoarea va fi viscolită.

În aceste condiții, polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe șoferi să circule cu viteză adaptată și să țină cont de faptul că pe unele drumuri din zonele montane sunt necesare anvelope de iarnă.

Potrivit Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, din cauza vântului puternic sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...