Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Clanțe înfășurate cu tifon îmbibat în spirt, la ușile unei primării din județul Olt. Ce explicație are edilul

Angajaţii Primăriei Balş, din judeţul Olt, au găsit o metodă inedită de a se  proteja de epidemia de gripă din România: au pus pe clanţele uşilor de la birouri tifon îmbibat în spirt. Doar că această soluție nu este neapărat şi eficientă, potrivit reprezentanţilor Direcţie de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Publicaţia reporter24.info i-a contactat pe reprezentanţii DSP, fără să le spună despre ce instituţie este vorba.

„Într-adevăr, DSP recomandă intensificarea măsurilor de prevenţie, în unităţi de învăţământ sau în unităţile sanitare cu paturi. Să se facă o dezinfecţie curentă, adică nu trebuie firmă specializată, ci infirmierele sau femeile de serviciu, cu substanţe dezinfectante, să şteargă toate suprafeţele: că este vorba despre o uşă sau despre o clanţă sau mobilierul. Însă această măsură le aparţine! Aşa ceva n-am mai auzit. Se pune, într-adevăr, la intrare în orice spaţiu unde prezintă risc un covoraş dezinfectant, dar nu aşa. Dacă vreţi, da, luaţi-vă mănuşi sau ceva personal, nu să legăm clanţele la uşi cu tifon şi substanţe dezinfectante sau spirt”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, pentru sursa citată.

Pentru a intra în unele dintre birourile Primăriei Balş, cum ar fi cel de Urbanism, trebuie să pui mâna pe tifonul îmbibat în spirt cu care sunt acoperite clanţele uşilor.

Contactat telefonic, primarul oraşului Balş, Mădălin Teodosescu, s-a limitat să spună doar că fiecare angajat este liber să se protejeze de gripă, după cum consideră.

„Cine v-a spus? Duce-ţi-vă să vedeţi dacă este, eu n-am văzut. Fiecare se protejează şi asta este părerea lor”, a spus edilul.

FOTO: reporter24.info

Inchide