Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe din Tansilvania, până luni

Redactor:
Corespondenti
Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe din Tansilvania, până luni
Hidrologii au emis, duminică, o avertizare cod galben pentru râuri din 12 județe din Transilvania, unde se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, precum și viituri rapide.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), a fost emis cod galben pe râuri din județele Maramureș, Satu Mare, Cluj, Sălaj, Harghita, Mureș, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiș și Caraș-Severin.

În aceste județe se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Astfel, de duminică, de la ora 15.00, până luni, la ora 14.00 pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza (județul Maramureș), Tur (județul Satu Mare), Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Maramureș și Satu Mare), Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Dej (județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crasna (județele Sălaj și Satu Mare), Mureș – bazin amonte S.H. Glodeni (județele Harghita și Mureș), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență Târnave (județele Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega Veche (județul Timiș), Bega – bazin amonte S.H. Balinț și afluenții aferenti sectorului aval S.H. Balinț, Timiș – bazin amonte S.H. Lugoj și afluenții aferenti sectorului aval S.H. Lugoj, Bârzava, Moravița și Caraș (județele Timiș și Caraș Severin) se pot produce inundații.

Hidrologii adaugă că fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare de duminică, de la ora 20.00 până luni, la ora 06.00 pe unele râuri din județele Satu Mare, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

Inchide