COD GALBEN DE NINSORI ȘI VISCOL: Lista drumurilor închise. Trei județe din România, grav afectate. VIDEO

Polițiștii au instituit filtre, iar de la Nistorești spre Brașov, nu se mai permite trecerea vehiculelor peste 7,5 t, indiferent de dacă au anvelope de iarnă, sau nu.

Potrivit Poliției Prahova, în zona de munte a județului Prahova, la Cheia și pe Valea Prahovei, ninge abundant, iar utilajele de la deszăpezire acționează.

Zăpada depusă pe drum are aproximativ trei centimetri, pe DN 1A, și este frământată. Mai multe mașini de mare tonaj au rămas blocate, atât pe DN 1, în zona Posada, cât și pe DN 1A, la Măneciu.

„Pe Posada au fost două situații cu vehicule de tonaj rămase în pantă. A mai fost un apel cu un vehicul de tonaj blocat pe DN 71, între Sinaia și județul Dâmbovița, dar a fost în județul vecin. Au mai fost situații la Măneciu unde la fel, mașini de tonaj au rămas imobilizate în pantă. Toate aceste situații s-au rezolvat. La Sinaia, a fost un blocaj din cauza unui TIR care nu mai putea să se miște”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova, Marian Popescu.

Potrivit acestuia, s-a acționat cu material antiderapant, dar, din cauza că traficul a fost relativ redus, zăpada s-a depus iar. Pe DN1, în zona montană, se acționează cu 4 echipaje de la deszăpezire. Poliția rutieră a mai solicitat Secției Drumuri Naționale să mai aducă două utilaje din sudul județului, unde nu ninge.

„Polițiștii patrulează pe zonă și în fiecare dintre situațiile constatate ausolicitat Secției de Drumuri Naționale sa intervină, astfel că problemele s-au rezolvat punctual, relativ repede”, a mai spus Popescu.

De la Nistorești spre Brașov nu se mai permite trecerea vehiculelor peste 7,5 t, indiferent de echipare. Echipajele de poliție sunt în zona de sud a județului și informează șoferii despre restricțiile impuse.

Restrucția impusă la Nistorești a fost anulată imediat după miezul nopții.

Drumuri județene din Caraș-Severin, închise din cauza ninsorii

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, trei drumuri județene, dintre care două spre stațiuni montane, au fost închise, miercuri seara, din cauza ninsorii și a vântului puternic. Este vorba de DJ 582 E Prislop – Semenic, DJ 608 A Telescaun – Muntele Mic și DJ 582 Brebu Nou – Slatina Timiș.

De asemenea, localitățile cărășene Brebu Nou, Gărâna și Domașnea nu sunt alimentate cu energie electrică, miercuri seara, iar un copac a căzut pe carosabil, pe DN 67D, între Băile Herculane și Cerna Sat. Două autoturisme au rămas blocate, fără a fi înregistrate victime.

Totodată, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin arată că se circulă cu dificultate pe DN 6, între localitățile Băile Herculane și Topleț, după ce un tir a intrat cu roata din spate într-un șanț și a blocat un sens de mers. „Intervin șase echipaje de Poliție Rutieră. Se circulă foarte greu, se stă în coadă câte o oră”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Dinu Nicorici.

Județul Caraș-Severin este, de miercuri și până joi, la ora 20.00, sub cod portocaliu de vânt puternic, care bate cu 80-90 km/h, iar pe creste cu 120-140 km/h, troienind zăpada în Munții Banatului.

DN 67 C, între Novaci și Rânca, închis din cauza viscolului

Potrivit unui comunicat transmis miercuri seara, DN 67C între Novaci și Rânca a fost închis. De asemenea, pe DN 73, între Valea Mare și Fundata s-a instituit restricție temporară de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

CNAIR arată că principalele drumuri naționale afectate de fenomenele meteorologice miercuri seara sunt DN 73, DN 7, DN 13 și DN 6, aflate pe raza județelor Brașov, Covasna, Harghita, Sibiu și Caraș-Severin.

Potrivit companiei de drumuri, reprezentanții CNAIR SA acționează în toate zonele afectate, punând accent pe sectoarele de drum în rampă și în pantă, pentru a evita eventuale blocaje.

Având în vedere fenomenele meteorologice din această perioadă CNAIR SA face din nou apel la conducătorii auto să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate,

CNAIR a precizat că anumite sectoare de drum au fost blocate de autocamioane neechipate corespunzător și au îngreunat intervenția drumarilor în timp util.

TIR-uri blocate pe Valea Oltului și Defileul Jiului, din cauza ninsorii abundente

Purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Dăscălete, a declarat corespondentului MEDIAFAX că angajații Secției Drumuri Naționale (SDN) acționează în zona Cornet, miercuri seara, cu utilaje și materiale antiderapante. Stratul de zăpadă atinge 5 centimetri.

„Pe DN 7, la kilometru 218, în localitatea Cornet, este zăpadă de circa 5 centimetri pe partea carosabila, iar sub zăpadă este polei. Este blocat sensul de mers Râmnicu Vâlcea-Sibiu. Șapte autocamioane sunt în coloană, în așteptare. Se acționează în zona cu SDN”, a declarat reprezentantul IPJ.

Ulterior, și sensul Sibiu – Vâlcea a fost blocat.

Circulația rutieră este îngreunată din cauza zăpezii, pe pe DN66 – Defileul Jiului, în județul Gorj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr, la kilometrul 118, trei tiruri nu pot să înainteze din cauza ninsorilor abundente.

„Un echipaj de rutieră este la fața locului, dirijează traficul, permițând momentan accesul auto cu tonaj mic. Utilajele de deszăpezire acționează în zonă”, spune Andrei Lazăr.

Și în județul Sibiu, reprezentanții Poliției iau în calcul să închidă circulația spre stațiunea Păltiniș, din cauza ninsorii abundente.

„S-a luat decizia de a se avea în vedere închiderea totală a circulației rutiere sau organizarea circulației rutiere în regim de convoi pe tronsonul de drum DJ 106 A Rășinari (Curmătură) – Păltiniș (stațiune) începând de miercuri, de la ora 21.00 până la o oră ce va fi comunicată ulterior, în funcție de condițiile meteo – rutiere constatate în zonă de către polițiștii rutieri și administratorul drumului”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Județele Vâlcea, Gorj și Sibiu sunt sub atenționare meteorologică de ninsori și viscol.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
Întrebarea la care Florin Piersic n-a primis răspuns niciodată. A rămas cu o mare durere...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Primele declarații ale Ancăi Dumitra despre sarcină. Actrița nu își mai încape în piele de...
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Test de cultură generală. De ce miros urât câinii uzi?