COD PORTOCALIU DE VISCOL ȘI NINSORI. CNADNR ia în calcul închiderea unor drumuri mai puțin circulate

COD PORTOCALIU DE VISCOL ȘI NINSORI. CNADNR ia în calcul închiderea unor drumuri mai puțin circulate
Compania de Drumuri și Autostrăzi a primit prognoza meteo, din care rezultă că va ninge în întreaga țară, și se va concentra asupra traseelor importante, precum legătura dintre București, Pitești, Constanța și Timișoara, luând în calcul închiderea drumurilor mai puțin circulate, anunță șeful CNADNR.
Publicat: 26/03/2013, 11:37
Actualizat: 06/02/2019, 17:36

Compania de Drumuri și Autostrăzi a primit prognoza meteo, din care rezultă că va ninge în întreaga țară, și se va concentra asupra traseelor importante, precum legătura dintre București, Pitești, Constanța și Timișoara, luând în calcul închiderea drumurilor mai puțin circulate, anunță șeful CNADNR.

El a prezentat activitatea Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) la comandamentul de iarnă organizat la Palatul Victoria, după ce vicepremierul Liviu Dragnea a atenționat că trebuie acordată o mare atenție traseelor rutiere care asigură legătura dintre București-Pitești, București-Craiova-Timișoara, București-Constanța, București-Giurgiu, precum și drumurilor de pe Valea Prahovei și Valea Oltului.

„Ne vom concentra pe aceste trasee importante, urmând ca, probabil, cele mai puțin importante, mai puțin circulate, undeva la miezul nopții să le închidem până mâine pe la amiază”, a spus șeful CNADNR, Mircea Pop. El a precizat că decizia de închidere a unor drumuri va viza zonele aflate sub cod portocaliu.

Dragnea a intervenit din nou, cerând Poliției să acționeze „cu fermitate” și să închidă drumurile fără ezitare acolo unde situația impune o astfel de măsură, după consultarea cu CNADNR, chiar dacă unii șoferi vor fi nemulțumiți.

La comandamentul de iarnă, Mircea Pop a fost prezentat de către vicepremierul Liviu Dragnea ca director general al CNADNR, în condițiile în care Pop a fost obligat să demisioneze în luna ianuarie, după ce presa a semnalat că mai mulți directori ai companiei au petrecut la munte deși meteorologii anunțaseră că vremea se va înrăutăți accentuat, iar premierul Ponta a declarat atunci că interimatul lui Mircea Pop la CNADNR trebuie să fie „foarte scurt”.

Capitala și nouă județe din sudul țării vor fi marți, între orele 4.00 și 14.00, sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol, pentru alte 14 județe fiind emis cod galben.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări, una cod portocaliu, valabilă marți, între orele 04.00 și 14.00, și o alta cod galben, care va intra în vigoare luni seara, la ora 20.00.

Potrivit meteorologilor, codul galben care va intra în vigoare luni, la ora 20.00, vizează Bucureștiul și județele Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Vâlcea, Argeș, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Caraș-Severin, Sibiu, Brașov, Covasna și Vrancea.

„În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și zona Munților Banatului și a Carpaților Meridionali vor fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare, ce vor cumula local 20 l/mp. Vântul va avea intensificări de peste 55…60 km/h, viscolind ninsoarea”, se arată în avertizarea emisă de ANM.

Marți, de la ora 04.00 până la ora 14.00, Capitala și județele Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Vâlcea, Argeș și Olt vor fi sub avertizare cod portocaliu de ninsori și viscol.

Totodată, județele Dolj, Mehedinți, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea, Ialomița și Călărași vor fi marți, între orele 04.00 și 14.00, sub avertizare cod galben de ninsori și viscol.

În jumătatea de sud a țării va ninge, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea. În Lunca Dunării vor fi precipitații mixte și se va forma polei.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, marți, că municipiul București și județele Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Olt, Teleorman, Giurgiu și Ilfov intră sub incidența codului portocaliu pentru viscol și ninsoare de mâine, în intervalul orar 4.00-14.00, dar apoi fenomenele extreme vor cuprinde județele Buzău, Vrancea, Galați.

VREMEA – COD PORTOCALIU DE NINSORI, în București și nouă județe – HARTA ANM

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice