Codul Rutier 2020. Lovitură pentru șoferi: Pot rămâne fără permis pentru 90 de zile chiar dacă nu au consumat alcool

Codul Rutier 2020. Lovitură pentru șoferi: Pot rămâne fără permis pentru 90 de zile chiar dacă nu au consumat alcool
Publicat: 19/02/2020, 09:34
Actualizat: 19/02/2020, 09:58

Codul Rutier 2020 va fi modificat drastic în vară, conform unui act normativ aprobat la începutul anului. În patru situații, șoferii pot rămâne pietoni timp de 90 de zile.

Conducătorii auto rămân automat fără permis timp de 90 de zile dacă au consumat alcool și au urcat la volan. Fapta poate deveni însă penală, dacă șoferii depășesc limita admisă de lege, transmite observatorulbv.ro.

Sancțiunea se aplică și pentru conducerea mașinilor cu probleme la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcție.

De asemenea, neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată, dacă barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre dacă semnalele cu lumini roșii și / sau sonore sunt active.

Desigur, depășirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime admise pe un drum va fi pedepsită cu suspendarea permisului de conducere pentru trei luni.

Atenție! În cazul în care conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai săvârșește, într-un interval de 6 luni de la data restituirii permisului de conducere, din nou o nouă faptă prevăzută la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3) şi art. 102 alin. (3), perioada de suspendare se majorează cu încă 30 de zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase