Comemorarea eroilor la Cluj: Peste 1.000 de candele au fost aprinse în Cimitirul Eroilor – FOTO

Redactor:
Vasile Magradean
Comemorarea eroilor la Cluj: Peste 1.000 de candele au fost aprinse în Cimitirul Eroilor – FOTO
Peste 1.000 de candele aprinse, dar și flori, au fost depuse, joi, la crucile din Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca ale soldaților români, maghiari, germani și sovietici și au fost trase trei salve de armament de infanterie cu ocazia sărbătoririi Zilei Eroilor, transmite corespondentul Mediafax.

Ceremonia dedicată Zilei Eroilor a fost organizată, joi, de Prefectura Cluj, împreună cu Primăria Cluj-Napoca și Divizia 4 Infanterie „Gemina” în Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca, unde a fost oficiat un serviciu religios și au fost depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor Neamului și la Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989.

În cadrul ceremoniei, pentru prima dată, au fost aprinse peste 1.000 de candele și au fost puse fire de garoafe la crucile soldaților români, maghiari, germani și sovietici înmormânați în cimitir, dar și la cele ale eroilor Revoluției din 1989.

Prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheș, a citit mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia Zilei Eroilor și a înmânat o diplomă de excelență președintelui Societății „Cultul Eroilor” Cluj, col. (r) Iulian Patca, pentru publicarea volumului „Centenarul unei stări de spirit – 1919 – 2019″, monografie privind eroii căzuți pe câmpurile de luptă din județul Cluj.

La finalul ceremoniei, în semn de omagiu pentru toți eroii care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, un reprezentant al Muzicii Militare a interpretat la trompetă „Il Silentio” (Stingerea), iar o grupă de militari a executat trei salve cu armament de infanterie.

Ceremonii de marcare a Zilei Eroilor au mai avut loc în județul Cluj la Cimitirul Eroilor de la Muntele Rece, comuna Măguri Răcătău, Monumentul Rezistenței Anticomuniste Cluj-Napoca, Monumentul Eroului Aviator „Traian Dârjan” – Cimitirul Someșeni, Troița de pe Feleac, comuna Feleacu.

Inchide