Comisarul Marian Iorga nu mai are dreptul să-şi exercite funcţia de comandant al Poliţiei Prahova. Interdicţia a fost impusă de procurori

Comisarul Marian Iorga nu mai are dreptul să-şi exercite funcţia de comandant al Poliţiei Prahova. Interdicţia a fost impusă de procurori
Comisarul Marian Iorga
Publicat: 08/07/2021, 23:17

Comisarul şef Marian Iorga, comandantul Poliţiei Prahova, nu va mai avea dreptul să-şi exercite funcţia începând de vineri, 9 iulie 2021. Interdicţia a fost impusă de procurorii anticorupţie din Capitală.

Comisarul a fost plasat sub control judiciar joi, 8 iulie, şi este cercetat într-un dosar pentru fapte comise în perioada în care se afla la conducerea IJP Călăraşi, potrivit unor surse apropiate de anchetă.

Publicația „Incomod” a scris recent ca la IJP Prahova au fost o serie de controale din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, Direcţiei de Control Intern a Poliţiei Române şi a Corpului de Control al Ministrului de Interne.

Comisarul fusese împuternicit să conducă IPJ Prahova în mai 2020

Marian Iorga a fost împuternicit să conducă IPJ Prahova în mai 2020.

Anterior, Marian Iorga a condus IPJ Călăraşi între septembrie 2014-martie 2019 şi între august 2019-aprilie 2020, potrivit Bugetul.ro.

Comisarul Marian Iorga a fost detaşat prin împuternicire, în septembrie 2014, ca şef al Inspectorului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi ulterior a devenit titular prin concurs.

A terminat Dreptul în 1998, la Universitatea Ecologică Bucureşti, cu licenţă susţinută la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ din Bucureşti. Lucrează în Poliţie din 1995. A început ca agent operativ în judeţul Prahova, şi a lucrat şi ca şef al Serviciului de Investigaţii Criminale în Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase