• Publicat:
Știri

Comisia juridică discută cu Florian Bodog, în spatele ușilor închise / Fostul ministru al Sănătății, acuzat de mai multe infracțiuni

Comisia juridică discută cu Florian Bodog, în spatele ușilor închise / Fostul ministru al Sănătății, acuzat de mai multe infracțiuni
Comisia juridică a Senatului discută, la ora transmiterii acestei știri, cu fostul ministru al Sănătății Florian Bodog, presa neavând acces la audiere. Inițial pe ordinea de zi a ședinței nu apărea acest punct, el fiind adăugat cu puțin timp înaintea începerii reuniunii

„Scrisoarea si referatul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care se solicita formularea cererii de efectuare a urmaririi penale in dosarul penal nr. 344/P/201″, potrivit ordinii de zi a ședinței Comisiei juridice a Senatului, afișată pe site-ul instituției.

Comisia juridică a Senatului urmează să întocmească un raport, care procedural va fi aprobat de Biroul permanent, iar apoi va intra la votul în plen.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală față de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată, în exercițiul funcției de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunțat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunțat că desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului.

 

Inchide