Companiile MUNICIPALE merg înainte. Îi dăm în judecată pe cei care le DENIGREAZĂ! Mesaj dur din partea lui FIREA pentru cei care critică firmele DESFIINȚATE de Curtea de Apel București

Companiile MUNICIPALE merg înainte. Îi dăm în judecată pe cei care le DENIGREAZĂ! Mesaj dur din partea lui FIREA pentru cei care critică firmele DESFIINȚATE de Curtea de Apel București
Publicat: 26/11/2018, 15:22
Actualizat: 26/03/2019, 04:29
Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, solicită public motivarea de urgență a Deciziei Civile prin care Curtea de Apel București anulează hotărârile de înființare a companiilor municipale. Bădulescu spune că Primăria vrea să atace juridic hotărârea Curții de Apel.
Aurelian Bădulescu spune că solicită motivarea de urgență a deciziei Curții de Apel București (CAB) „în vederea asigurării respectării dreptului la apărare și dreptului la un proces echitabil, în condițiile în care înțelegem să ne îndreptăm împotriva acesteia, atât prin exercitarea căilor extraordinare de atac prevăzute de dispozițiile Codului de procedura civilă și, totodată, ne rezervăm dreptul de a ne adresa organelor abilitate să cerceteze încălcarea cu intenție a dispozițiilor legale aplicabile în prezența cauza, cu atât mai mult cu cât decizia în discuție este în totală contradicție cu sentința pronunțată de Tribunalul București în aceeași cauză”, se arată într-un comunicat, transmis, luni, către MEDIAFAX.
Bădulescu mai spune că hotărârea pronunțată are un impact major asupra bugetelor și angajaților acestor companii și că se realizează un prejudiciu imens Primăriei Municipiului București, prin blocarea activității administrației publice locale.
Potrivit lui Bădulescu, deciziile de înființare a Companiilor Municipale prin votul majorității simple, și nu prin majoritate de două treimi, sunt perfect legale.
Săptămâna trecută, Curtea de Apel București a decis anularea tuturor hotărârilor de înființare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces inițiat de USR București în 2017, decizia fiind definitivă.Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, luni, că cele 22 de companii municipale funcționează în continuare, ba mai mult, directorii acestor societăți vor să-i dea în judecată „pe cei care denigrează companiile”.

„Companiile municipale își desfășoară activitatea în continuare, ele nu au fost nici radiate de la Registrul Comerțului și nici nu au fost declarate ilegale, a fost vorba doar despre o discuție în Justiție cu privire la votul care ar fi trebuit să fie necesar la momentul intenției inițiale de a se constitui aceste companii. Nicăieri în România votul pentru buget nu se dă în majoritatea calificată de două treimi (…) Este doar un moment neplăcut din punct de vedere politic și mediatic, este speculat de opoziția din Consiliul General, formată din USR și PNL, dar cu siguranță vom depăși această perioadă”, a declarat, luni, Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a mai declarat că directorii companiilor municipale au contractat o casă de avocatură, pentru a-i da în judecată pe liderii politici care „denigrează” aceste societăți.

„Am discutat cu directorii acestor companii, care studiază, și de asemenea au contractat o casă de avocatură pentru a-i da în judecătată pe cei care denigrează aceste compnaii, inclusiv lideri politici. În Codul Comercial sunt prevederi exprese în ceea ce privește apărarea brandului unei companii și apărarea reputației. În acest moment, aceste companii au contracte în derulare, au angajați”, a mai precizat Gabriela Firea.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel București a decis anularea tuturor hotărârilor de înființare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces inițiat de USR București în 2017, decizia fiind definitivă.

Consilierul general Ciprian Ciucu, Florin Cîțu și Ionel Dancă, au anunțat, duminica trecută, că PNL va demara acțiunea în instanță pentru dizolvarea celor 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei, asupra cărora Curtea de Apel București a decis anularea hotărârilor de înființare.
„Efectul? Bucureștiul are 1,2 miliarde de euro ca buget. Vă dați seama. Ai un buget pe an de 1 miliard de euro, iar tu dai companiilor 60 de milioane. Adică 60% din bugetul pe un an se duce pe aceste companii. A schimbat paradigma Bucureștiului prin aceste companii. A venit cu companii în domenii în care ai piață foarte funcțională și care poate să îți dea soluții muilt mai bune decât aceste companii. Aceste companii sunt ilegale, nu au plan de business, nu au sedii. Cum crede că va crește calitatea serviciilor publice dintr-o dată? Noi cei din PNL și din CGMB am arătat că sunt membri din Consiliile de Administrație care populează aceste companii. Administrația Bucureștiului a fost preluată efectiv în forță prin acest clan, că altfel nu îi pot spune”, a afirmat consilierul general Ciprian Ciucu, într-o conferință de presă susținută duminică la sediul PNL din Modrogan.
Liberalul a precizat că trebuie să există o colabore și cu USR în vederea desființării acestor companii.

„Trebuie să mergem cât de departe putem cu această acțiuni până la desființare. Inclusiv cu USR trebuie să colaborăm foarte bine. S-ar putea să câștigăm primăriile dar să nu deținem pârghiile prin care să punem bazele administrative. Miza este extrem de mare. S-ar putea să ne trezim cu niște primari, fără pârghii, fără instrumente care să nu poată livra servicii publice de calitate„, a completat Ciucu.
La rândul său, vicepreședintele PNL Florin Cîțu a spus că Gabriela Firea, deși vrea să pozeze în victimă, a fost protejată și de către Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi și de alte instituții ale statului.
„A fost protejată (Gabriela Firea – n.r.) de Busuioc de la Curtea de Conturi. Doamna Firea deși încearcă să ne arate că e victimă în București, e protejată de instituțiile statului. Firea încearcă să distrugă două companii private ale transportului de persoane. Interesul pentru locurile de muncă e mimat de doamna Firea. E speriată că cei pe care i-a pus în funcții acolo nu o vor mai susține dacă acest companii vor dispărea”, a declarat Cîțu.

Totodată, președintele Comisiei juridice a PNL București, avocatul Cristian Băcanu, a făcut un apel la consilierii generali să nu mai voteze transferarea bunurilor către cele 22 de companii municipale.
„Noi din PNL somăm consilierii generali să nu mai voteze transferarea de bunuri către aceste companii. Domniile lor răspund în solidar pentru aceste voturi. Aceste companii vor fi, în opinia noastră dizolvate, pentru că există o decizie a instanței și orice sumă care pleacă spre aceste companii se va constitui ca prejudiciu”, a spus Băcanu.
Curtea de Apel București a decis, joia trecută, anularea tuturor hotărârilor de înființare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces inițiat de USR București în 2017, decizia fiind definitivă, a anunțat, joi, președintele USR București, Roxana Wring.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vinerea trecută, că cele 22 de Companii Municipale sunt legale, în ciuda deciziei Curții de Apel București, care spune că aceste societăți ar fi trebuit înființate cu votul a două treimi din Consiliul General al Municipiului, și nu cu majoritate simplă. Edilul Capitalei spune că aceste societăți sunt legale, chiar dacă în decizia Curții de Apel se arată că ele ar fi trebuit înființate cu o majoritate de două treimi.
Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...