Condamnare definitivă în dosarul Black Cube: 2,8 ani de închisoare cu suspendare pentru unul dintre angajați

Condamnare definitivă în dosarul Black Cube: 2,8 ani de închisoare cu suspendare pentru unul dintre angajați
Publicat: 26/01/2017, 11:49
Actualizat: 08/06/2018, 13:05

„În baza art.38 Cod penal , art. 39 alin 1 litera b Cod penal, art. 45 alin. 1 Cod penal aplică inculpatului Weiner Ron pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare la care se adaugă un spor ( obligatoriu ) de o treime din totalul celorlalte pedepse ( 1 an și 8 luni închisoare) , stabilind pedeapsa rezultantă de 2 ani și 8 luni închisoare și 3 ani pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului prevăzut de art. 66 alin. 1 lit. n Cod penal și anume dreptul de a comunica cu victimele ( persoanele vătămate Eduard Kovesi, Liliana Sabău și Fusea Sorin ) sau cu membri de familie ai acestora ori de a se apropia de acestea. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 3 ani ce constituie termen de supraveghere, conform art. 92 Cod penal”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Pe durata termenului de supraveghere Weiner Ron trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește cinci zile, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență și să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune București sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate.

Al doilea israelian cercetat în legătură cu aceleași fapte, David Geclowicz, a fost condamnat de Tribunalul București la doi ani de închisoare cu suspendare pe 16 noiembrie.

Weiner Ron și Geclowicz David au fost arestați preventiv timp de câteva luni pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor și operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice. Ulterior, au fost puși în libertate iar în prezent sunt cercetați sub control judiciar.

În același dosar sunt cercetate alte două persoane. Este vorba despre Yossi Barkshtein, cetățean israelian, de urma căruia procurorii nu au reușit să dea, și despre Daniel Dragomir, fost angajat al SRI. Dragomir, fost șef în cadrul Direcției Generale de Prevenire și Combatere Terorism din SRI, este cercetat în acest dosar existând suspiciuni că acesta ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informații despre Laura Codruța Kovesi și angajații firmei BlackCube, cei care ar fi avut misiunea de a o spiona și intimida. Daniel Dragomir este trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase