Confiscat de Garda de Coastă, un fost pescador turcesc s-a scufundat în Portul Constanța

Redactor:
Cătălin Legănel
Confiscat de Garda de Coastă, un fost pescador turcesc s-a scufundat în Portul Constanța
Mai multe pe gandul.info

Potrivit reprezentanților Căpităniei Zonale Constanța, este vorba despre un vas ce nu avea echipaj și nici pavilion, ce se afla ancorat în dana Ro-Ro 3 a Portului Constanța. Vasul a început să ia apă, sâmbătă, și s-a scufundat.

Autoritățile au instalat un baraj antipoluant, pentru limitarea poluării cu hidrocarburi, în zona respectivă ajungând și nave și scafandri ai Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.

Autoritățile portuare mai spun că este vorba despre un pescador vechi, turcesc, confiscat de Garda de Coasta.

Nava s-a scufundat nu din cauza vremii rele sau a vreunui incident de navigație ci,, cel mai probabil, din cauza vechimii a cedat o valvă, a luat apă și s-a dus la fund.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au precizat că, într-adevăr, este vorba de un pescador reținut de poliția de frontieră în ianuarie 2015. Instanța a decis că rămâne în proprietatea statului român și a fost încredințat către ANAF, în noiembrie 2015, pentru valorificare. Ulterior a fost scos la licitație și a fost achiziționat de un operator privat.

Proprietarul a fost identificat, emițându-se un ordine de ramfluare, ce va fi pus în practică la începutul săptămânii viitoare.

Inchide