Constănţeancă internată într-un spital COVID, despre modul în care e tratată: Timp de 20 de ore nu m-a consultat niciun medic / Pacienţii îmi spuneau să fug

Constănţeancă internată într-un spital COVID, despre modul în care e tratată: Timp de 20 de ore nu m-a consultat niciun medic / Pacienţii îmi spuneau să fug
Foto: Lili Comsa Militaru, Facebook
Publicat: 13/10/2020, 17:56

Lili Comsa Militaru, o constănţeancă care se află internată într-un spital COVID, a povestit despre neglijența de care a dat dovadă personalul de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. „Sunt internata deja de 20 de ore și nu m-a consultat niciun medic”, a scris ea.

Tânăra a postat pe contul de Facebook un „Jurnal de Covid”. La data de 7 octombrie, constănțeanca a descoperit că și-a pierdut mirosul, fapt care a determinat-o să facă testul COVID, iar a doua zi, vineri, rezultatul a ieșit pozitiv.

Nu am avut temperatura, nu nas înfundat, nu durere in gat, nu tuse,nu gat roșu, nimic…doar o durere de cap. Am început sa miros prin casa domestos, oțet, și nimic…nu simteam nimic și nici acum nu simt. M-am programat dimineaţă, a doua zi, 08.10. la prima oră pentru test Covid la Regina Maria.

Vineri am primit rezultatul la test, nu aveam nicio îndoiala ca nu o sa fie așa… Pozitiv! Chiar ma întrebam…ce ma fac dacă iese Negativ”.

Anunțată că va veni o ambulanță care să o ducă la spital, tânăra a început să își facă bagajele, doar că aceasta întârzia să apară. Sâmbătă, lucrurile au început să se înrăutățească pentru Lili: a simţit că îi amorţesc picioarele.

„Am înţeles ca mi se coagulează sângele, mi-am făcut un anticoagulant în abdomen şi am continuat să aştept salvarea. Noaptea a fost foarte lungă……Duminică dimineaţa m-au sunat de la salvare la ora 8. M-au întrebat dacă merg la spital ,sau nu ,şi le-am spus ca da….trebuie sa ma vada un medic”.

Deși tânăra spunea că nu își mai simte picioarele, medicii o ignorau

Preluată într-un final de ambulanță, tânăra a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa unde un medic distribuia pacienţii direct în alte ambulanţe care stăteau în aşteptare. Deşi spunea medicilor că nu-şi mai simte picioarele, aceştia îşi vedeau în continuare de triaj. Aşa a ajuns la Secţia COVID de la Palazu.

„M-a luat în primire o asistentă, multe formulare, mi-a spus care este numărul camerei unde trebuie să stau şi a plecat. Astfel, am rămas cu bagajul la intrare, în clădire şi cu pacienţi care se plimbau pe lângă mine şi îmi spuneau să PLEC, SĂ FUG şi să nu stau….Eu tot nu înţelegeam ce mi se întâmplă şi mă tot uitam după un medic. Am fost oprită pentru o radiografie şi am urcat în cameră…când am înţeles că nu o să apăra prea curând un medic, mi-am scos iar din geantă un anticoagulant şi mi l-am făcut în burta. Am înţeles că am nevoie de anticoagulant la fel ca de aer….”

După internare, tânăra a stat mai bine de 20 de ore în care nu a fost consultată de niciun medic

„Oare cu cât mai expus se poate sa fii aici pe secţie îmbrăcat în costum, faţă de momentul când mergi pe stradă după programul de muncă, sau în supermarket, sau faţă de momentul când te întâlneşti acasă cu membrii familiei?”

Într-un final, fata a fost sunată de un medic ce i-a comunicat faptul că radiografia este bună, că este un caz uşor de COVID şi i se recomandă să stea 7-8 zile în spital pentru tratament. „Nu ma consultă fizic niciun medic, în continuare. La ora 17, pentru că trec aproape 24 de ore de când mi-am făcut un anticoagulant iar simt cum mi se coagulează sângele, sun la asistente, le anunţ ca am nevoie de injecţie, dar…….ghinion, medicamentele se administrează în intervalul orar 20-22, nu se poate mai devreme…..aşa ca îmi fac iar o injecţie pe care o am de rezervă în geantă…. Mi-au fost făcute analizele astăzi, abia aştept mâine sa mi le citească un medic, prin telefon, şi ulterior plec acasă cu semnătura pe propie răspundere.”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum arată și cine produce cea mai eficientă anvelopă? - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Magazine ÎNCHISE în weekend. Ciolacu, decizia finală: Vreau să închid...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Mama Andreei, studenta de la Medicină ucisă de Mirel, în stare de șoc după ce...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?